Võimalik presidendikandidaat Urmas Paet kohtus riigikogus koduerakonnaga

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet.
Urmas Paet. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu Reformierakonna fraktsioon kohtus täna võimaliku presidendikandidaadi, eurosaadik Urmas Paetiga, kes rääkis erakonnakaaslastele peamiselt Eesti välispoliitikast.

«Minu hinnangul oli Urmas enda jaoks hästi läbi mõelnud, milline president tema Eesti riigile oleks,» jagas Reformierakonna fraktsiooni kuuluv Liina Kersna enda muljeid kohtumisest.

Kersna leidis, et Paet oleks parem kandidaat kui mõned teised võimalikud kandidaadid. «Urmase puhul on kindel, et ta seisab Eesti põhiseadusliku korra ja huvide eest. Lisaks tunneb ta hästi ka välis- ja julgeolekupoliitikat,» lisas ta.

Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Martin Kukk ütles, et Paet esines oma tuntud headuses. Peamiselt rääkis ta fraktsiooniga tema sõnul Eesti välispoliitilistest väljakutsetest.

«Kui Urmas Paeti toetab vähemalt 38 mittereformierakondlasest parlamendiliiget, siis kahtlemata Reformierakonna fraktsioon on Paeti selja taga,» lausus Kukk.

Paet ütles, et nii nagu alati, läks ka tema tänane kohtumine Reformierakonna fraktsiooniga hästi. Erakonnakaaslastele rääkis eurosaadik enda sõnul peamiselt Euroopa ees seisvatest probleemidest, mis puudutavad ka Eestit ning millega tuleks edasi tegeleda.

«Need on siis põgenike probleemistik, Euroopa sisejulgeolek, ennekõike terrorismi ja radikaliseerunud Euroopa riikide kodanike pärast, majandus, mis kahjuks ei liigu sellisel kiirusel, nagu tahetakse näha. Siis veel Venemaa ettearvamatu käitumine ja ka Briti referendum ja selle mõjud,» loetles Paet.

Paet leidis, et tema valimisplatvorm presidendikandidaadina saabki tekkida ainult sisuliste teemade kaudu ning oma vaadete ja arusaamade põhjal. «Minu meelest olid inimesed heas tujus, me arutasime asja ja eks nüüd elu läheb edasi,» lisas ta.

Praegu Paetil rohkem kohtumisi teiste fraktsioonidega plaanis ei ole.

Reformierakonna fraktsiooni kuuluv Igor Gräzin kohtumisele ei jõudnud, kuna oli sel ajal hõivatud. Seda, kas Paetist võiks saada Reformierakonna ametlik presidendikandidaat, ta kommenteerida ei soovinud.

«Kui ma seda kommenteeriksin, siis see tähendaks, et mul oleks presidendikandidaatide hulgas keegi eelistatu. Kuna ma leian, et meil presidendiametit üldse vaja ei ole, siis ma ei kavatse sellel teemal isegi mõelda mitte varem kui kolm päeva enne valimisi, nagu seadus nõuab,» põhjendas Gräzin, miks ta küsimusele ei vasta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles