«Teeme Ära» talgupäeval osales üle 44 000 inimese

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleeestilist talgupäeva tähistati laupäeval ka pisikeses Vao külas. Sealsed “meie” ja nemad” ühendasid ilusa ümbruse heaks käed.
Üleeestilist talgupäeva tähistati laupäeval ka pisikeses Vao külas. Sealsed “meie” ja nemad” ühendasid ilusa ümbruse heaks käed. Foto: Meelis Meilbaum

Tänavusel «Teeme Ära» talgupäeval osales talgujuhtide täpsustatud andmetel 1986 talgul vähemalt 44 372 inimest, mis moodustab Eesti elanikkonnast 3,4 protsenti.

Maakondadest korraldati enim talguid Harjumaal ja Tallinnas, kus lõi 455 talgul kaasa 13 116 inimest. Elanike arvu järgi osales kõige rohkem inimesi Saaremaal, kus 191 talgust võttis osa 12,3 protsenti maakonna elanikest. Tänavu hakkasid saarlastele kandadele astuma hiidlased – Hiiumaal osales talgutel ligi 9 protsenti maakonna elanikest.

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige Tarmo Tüür ütles tänavuse talgupäeva kokkuvõtteks, et ettevõtmine õnnestus taas väga hästi. «Talguliste jätkuvalt rohkearvuline osalemine näitab vabatahtliku panustamise muutumist üha loomulikumaks tegevuseks kõikjal üle Eesti. Kodanikualgatustes ja koostöös peitub suur jõud, kuid selles peitub ka suur rõõm koosolemisest ja ühendavast õlatundest, mida paljud inimesed on alles avastamas ning hakkavad üha rohkem väärtustama,» lausus Tüür.

Ta lisas, et tänavu püstitas rekordi lisaks talgute arvule ka soe ilm, mistõttu jääb seekordne üle-eestiline talgupäev meelde eriti päikeselisena.

Tänavuse talgupäeva kohta saab lugeda talgujuhtide tagasisidet «Teeme Ära» kodulehelt. Kodulehel on ka talguliste jagatud pildid, talgupäeva kokkuvõttev lühifilm ning päeva vahetud muljed.

7. mail peetud üle-eestilise «Teeme Ära» talgupäeva korraldasid Eestimaa Looduse Fond, Eesti Külaliikumine Kodukant ja nende ümber koondunud võrgustik. Partneritena lõid kaasa Kodanikuühiskonna sihtkapital, siseministeerium, päästeamet, Merekultuuriaasta 2016, Tamrex, Itella SmartPOST, Vizeum, Nordic Hotel Forum jt.

Teeme Ära talgupäev toimub traditsiooniliselt mai esimesel laupäeval ning iga kogukond saab ise otsustada oma talgutööd ja tegemised. Järgmisel aastal peetakse üle-eestiline talgupäev 6. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles