Terras NATO sõjalises komitees: Balti riikidesse on vaja vähemalt ühte pataljoni lahingugruppi (1)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO sõjalise komitee kohtumine Brüsselis.
NATO sõjalise komitee kohtumine Brüsselis. Foto: NATO ühing

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras osales täna Brüsselis NATO sõjalise komitee istungil, mis keskendus juulis toimuva Varssavi tippkohtumise ettevalmistamisele.

Sõjaline komitee esitas oma ettepanekud NATO heidutushoiaku tugevdamiseks ja reageerimisvõime tõstmiseks nii alliansi idatiival kui ka lõunast varitsevate ohtude tõrjumiseks.

Kindralleitnant Riho Terras rõhutas oma sõnavõtus vajadust tuua Balti riikidesse ja Poolasse vähemalt ühe pataljoni lahingugrupi suurused üksused, mis tagavad esmase heidutuse ning loovad koos asukoha riigi relvajõududega vajaliku sõjalise võime, millele on tarvidusel võimalik lisada toetusvägesid.

«Liitlaste pataljonide paigutamine Poola ning Balti riikidesse on ühtviisi oluline nii NATO idatiiva riikidele kui ka terve alliansi julgeolekut silmas pidades. NATO tugevdatud kohalolek meie piirkonnas loob tugevama heidutuse, mis omakorda kaitseb võrdselt nii Eesti kui Hispaania julgeolekut, sest NATO on ühtne julgeolekuruum,» ütles Terras.

NATO riikide kaitseväe juhatajad kuulasid täna ära NATO peasekretäri Jens Stoltenbergi hinnangud hetkeolukorrale, arutasid Afganistanis käimasoleva toetusmissiooni Resolute Support viimaseid arenguid ning kohtusid Gruusia ja Ukraina ametivendadega.

NATO sõjaline komitee on NATO kõrgeim sõjaline juhtorgan, kuhu kuuluvad kõikide liikmesriikide kaitseväe juhatajad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles