Soome lahes päästeti madalikule kinni jäänud tiibur

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome lahes saadi lahti madalikule kinni jäänud mootorlaev Meteor.
Soome lahes saadi lahti madalikule kinni jäänud mootorlaev Meteor. Foto: ITAR-TASS/ Scanpix.

Venemaa päästjatel õnnestus pühapäeval Soome lahes ühelt Peterburi lähistel asuvalt madalikult lahti saada sinna eelmisel kolmapäeval kinni jäänud mootorlaev.

Päästetööd lõppesid edukalt, seda soodustas ka tõusnud veetase, teatas Venemaa merepäästekeskuse esindaja

RIA Novostile

.


Peterburist Peterhofi teel olnud veealuste tiibadega mootorlaev sõitis Soome lahes madalikule eelmisel kolmapäeval kell 17.25 Moskva aja järgi.

Esialgsetel andmetel on õnnetuse põhjuseks see, et nn jõetramm sõitis ettenähtud sõiduteest välja. Alus jäi kinni ligi 250 meetri kaugusel kaldast.

Õnnetuse hetkel viibis laevas 93 reisijat, kolm meeskonnaliiget ja loots. Neli inimest vajas haiglaravi. Vahetult pärast avariid reisijad evakueeriti.

Madalikule sõitnud Meteor valmistati 1960.ndatel aastatel ja on mõeldud jõel liiklemiseks. Alus on 35 meetrit pikk, ligi kümme meetrit lai ja suudab arendada kiirust kuni 65 km/h. Tiibur mahutab kuni 125 reisijat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles