Rõivas: Eesti võtab Euroopa Komisjoni soovitusi väga tõsiselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas
Peaminister Taavi Rõivas Foto: Erik Prozes

Peaminister Taavi Rõivas kinnitas, et Eesti võtab Euroopa Komisjoni kolmapäeval avaldatud soovitusi väga tõsiselt.

«Eesti on võtnud ja võtab Euroopa Komisjoni soovitusi ning nende täitmist väga tõsiselt,» kinnitas Rõivas valitsuse pressiesindaja vahendusel.

«Komisjoni selge toetus kohalike omavalitsuste reformile näitab taas, et valitsuse eesmärk haldusreform ellu viia on õige ning muutused hädavajalikud,» ütles Rõivas. Tema sõnul on Komisjoni soovitused on seega selgeks signaaliks ka haldusreformi parajasti arutavale parlamendile.

«Soovitus tõsta investeeringuid teadus- ja arendustegevuse rahastamisse kattub valitsuse juba seatud eesmärgiga jõuda teadusrahastuses ühe protsendini SKP-st,» sõnas Rõivas ja lisas, et sellise taseme on seni saavutanud vaid kolm riiki Euroopa Liidus.

Ka kinnitas Rõivas, et valitsusel on kavas ka soolist palgalõhet vähendavate meetmete väljatöötamine.

Euroopa Komisjon esitas kolmapäeval 2016. aasta riigipõhised soovitused, mis sisaldavad iga liikmesriigi jaoks majanduspoliitika suuniseid järgmiseks 12–18 kuuks. Neis keskendutakse esmatähtsatele reformidele, mis tuleks läbi viia, et tugevdada liikmesriikide majanduse taastumist.

Eestile antud soovitustes tuuakse välja vajadus tagada kvaliteetsete avalike teenuste, eelkõige sotsiaalteenuste osutamine ja kättesaadavus kohalikul tasandil, võttes muu hulgas vastu ja viies ellu kavandatud kohaliku omavalitsuse reformi.

Samuti soovitatakse Eestil võtta meetmeid soolise palgalõhe vähendamiseks ning edendada erainvesteeringuid teadus- ja arendustegevusse ning innovatsiooni, tugevdades muu hulgas teadusasutuste ja ettevõtete koostööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles