Liikluseksperdid: autokoolide tihe konkurents on langetanud õppekvaliteeti (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidueksamile tullakse sageli liiga vähese ettevalmistusega.
Sõidueksamile tullakse sageli liiga vähese ettevalmistusega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riiklikul sõidueksamil on esimesel katsel läbisaajate arv viimastel aastatel hakanud aina langema. Kuigi see protsent ei ole drastiliselt muutunud, leiavad liikluseksperdid, et autokoolide vahelise tiheda konkurentsi tõttu on langenud õppekvaliteet, mistõttu jõuavad kursuse läbinud õppurid ARK-i eksamile pooliku ettevalmistusega.

Kui 2015. aasta esimeses kvartalis läbis maanteeameti sõidueksami esimesel katsel keskmiselt 61,4 protsenti tegijatest, siis käesoleva aasta esimeseks kvartaliks on see protsent langenud 57,4 protsendini. Rääkides B-kategooria juhilubadest, siis ütleb maanteeameti eksamiosakonna juhataja Toivo Kangur, et tihti tullakse eksamile liiga vähese ettevalmistusega, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Liiklusalane konsultant Juri Ess, kes ka ise koostab autokoolidele õppeprogramme, ütleb, et turul tegutsevad paraku ka autokoolid, kelle teenus on võimalikult odava hinna nimel ebakvaliteetne ja praktiline pool vähene.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles