Tsahkna: Reformierakonna reaktsioon näitab emapensioni õigsust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liidu liikme Margus Tsahkna hinnangul näitab Reformierakonna agressiivne reaktsioon, et IRL emapensioni plaan on igati õige, sest samamoodi suhtus Reformierakond algselt emapalga ideesse.

Reformierakondlasest rahandusminister Jürgen Ligi kritiseeris eile IRLi plaani seadustada ema- ja lesepension, nimetades seda kõigi rahanduslike tõdede eiramiseks.

Tsahkna hinnangul pole Ligi väides midagi üllatavat, sest Isamaaliit tuli 1999. aasta valimistel välja emapalga ideega, kuid Reformierakond tegi selle koalitsiooniläbirääkimistel maatasa ja peaaegu samade argumentidega, mida kasutab täna Jürgen Ligi.

Siiski kehtestati 2004. aastast koos Reformierakonnaga tänaseni toimiv emapalga süsteem, mis on tänaseks kõige kallim peremeede, võttes 2011. aasta riigieelarvest 170 miljonit eurot (2,66 miljardit krooni).

Tsahkna sõnul võtab emapension võtab riigieelarvest oluliselt vähem vahendeid. IRLi arvestuste järgi peaks riik 2012. aastal maksma kuni 300 miljonit krooni (19 miljonit eurot), mis on meie riigile jõukohane.

«Minu soovitus Reformierakonnale ja rahandusministrile oleks enne suuremat sõimamist rahulikult paar korda sisse hingata ning analüüsida, kas emasid laste kasvatamise töö eest väärtustada või mitte,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles