Kevadtormi kahjujuhtumite arv on kasvanud üle 130 (1)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva vallas Lutsu külas asuv eratee sai uue truubi.
Põlva vallas Lutsu külas asuv eratee sai uue truubi. Foto: Rene Riisalu / Eesti kaitsevägi

Täna piduliku lõpu saanud kaitseväe suurõppus Kevadtorm on kaasa toonud üle 130 kahjujuhtumi, mida kaitsevägi järjepanu likvideerib.

Tsiviil-sõjalise koostöö grupi ülema leitnant Eero Salmanni sõnul on kaitseväele teatatud ja kaitseväe poolt ise fikseeritud kokku üle 130 kahjujuhtumi, millest on tänaseks 48 likvideeritud. «Valdav enamus on pinnase, puude ja teede kahjustused. Rasked masinad on kõrvalteedel rööpaid tekitanud, pinnas on ära vajunud, puud on kahjustada saanud, kuna tehnika on suur,» tõi Salmann näiteid.  

Ta nentis, et kaitseväe õppustel on aastatega järjest rohkem osalejaid, mistõttu on ka kahjustused suuremad. «Palju on õppusel liitlasi, kelle jaoks on keskkond uus.»

Salmanni sõnul püüab kaitsevägi kahjud likvideerida, kuid on olukordi, kus kahjud tuleb kompenseerida.

Kuna kõige aktiivsem lahingtegevus toimus Põlvamaal, on seal kahjusid kõige enam.

Esimeste seas sai pioneeripataljoni ja kõrgema sõjakooli kadettide töö tulemusel uue truubi Põlvamaal Põlva vallas Lutsu külas asuv eratee. Esmaspäeva hommikul alanud operatsiooni käigus eemaldati vanad betoonist truubirõngad, mille asemele paigaldati moodne plastiktoru. Õige kaldenurga saanud plastiktoru kaeti pinnasega, ülesõidu kindlustamiseks ja tee parendamiseks kaeti tee ka uue kruusakattega.

«Kõik need kahjud, mida ei õnnestu likvideerida koristuse ja kergemate töödega, fikseeritakse koostöös omanike, omavalitsute ja kogukondadega ning need me kompenseerime nagu oleme seda teinud ka varasematel aastatel. Hoolimata probleemidest, mis me kindlasti koos lahendame, olen ma väga tänulik Lõuna-Eesti rahvale, kes meid on siin südamlikult vastu võtnud,» ütles kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras.

Kaitsevägi palub kõigil, kellel on kahjustustest tulenevaid pretensioone kaitseväe vastu, anda sellest teada leitnant Eero Salmannile tel 56691163 või aadressil eero.salmann@mil.ee.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles