Trapido: nimevahetust hakatakse alles kaaluma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Trapido
Toomas Trapido Foto: Peeter Langovits

Erakonna Eestimaa Rohelised fraktsiooni aseesimees Marek Strandberg tuli välja ettepanekuga muuta erakonna nime, kuid Toomas Trapido kinnitas Kuku raadiole, et esialgu otsustati arutada võimalikku nime muutmist.

Trapido selgitusel kaalutakse nime muutmist põhjusel, et eelseisvatel valimistel kandideerivad ja võivad riigikokku pääseda, erakonna liikmete kõrval, ka nn vabad kandidaadid.

Trapido sõnul tuleks sellisel juhul moodustuvat riigikogu fraktsiooni tähistada täpsemalt, kuigi tema hinnangul ei kao sõna «roheline» kuhugi.

Juhatus otsustas 29. jaanuari erakorralise üldkoosolekul esialgu kaaluda nime muutmise vajadust ja mitte kohe tormata nime muutma. Koosolekul kinnitatakse valimisplatvorm ja tutvustatakse kandidaate ja arutatakse nime muutmise vajadust.

Eeloleval laupäeval pannakse valimisnimekiri kokku Tallinnas toimuvatel Eestimaa Roheliste kärajatel. Trapido sõnul on võimalikke nn vabu kandidaate 40-50, kellele on erakond ettepaneku teinud või kes ise huvi tundnud.

Laupäeval tuleb kärajatel otsustada, kuidas nimekiri koostada. Trapido väitel on üheks võimaluseks reastada erakondlikud ja vabad kandidaadid vaheldumisi. Ta lisas, et jätkuvalt on kõik jätkusuutliku maailmapildiga inimesed oodatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles