Eesti uus suursaadik Püha Tooli juures andis üle volikirja

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rooma paavst Franciscus ja Eesti uus suursaadik Püha Tooli juures Väino Reinart.
Rooma paavst Franciscus ja Eesti uus suursaadik Püha Tooli juures Väino Reinart. Foto: Välisministeerium

Eesti uus suursaadik Püha Tooli juures Väino Reinart andis eile üle oma volikirja paavst Franciscusele. 

Vatikanis toimunud tseremoonial andsid lisaks Eestile volikirja üle ka Malawi, Namiibia, Seišelli Vabariigi, Tai ja Sambia suursaadikud, kellele paavst tegi ühise pöördumise, edastas välisministeeriumi pressiesindaja.

Kuressaarest pärit suursaadik Väino Reinart on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli automaatikateaduskonna ja olnud Eesti Teaduste Akadeemia Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituudi aspirant füüsika erialal.

Välisministeeriumis on ta töötanud alates 1992. aastast - ta on olnud Eesti delegatsiooni juht läbirääkimistel Venemaaga, töötanud välisministeeriumi poliitikaosakonna juhatajana, Eesti alalise esindajana Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsioonis (OSCE) ning välisministeeriumi poliitikaosakonna peadirektorina ja poliitika- ning pressiküsimuste asekantslerina.

Lisaks on Reinart töötanud Eesti suursaadikuna Euroopa Liidu juures, Ameerika Ühendriikides, Mehhikos ning Kanadas. Praegu resideerub ta Tallinnas ning töötab välisministeeriumi välismajanduse ja arengukoostööküsimuste asekantslerina.

Vatikani linnriik ehk Püha Tool tunnustas Eesti Vabariiki esmakordselt 10. oktoobril 1921 ja taastunnustas Eesti Vabariiki 28. augustil 1991. Diplomaatilised suhted kehtestati 1991. aasta 3. oktoobril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles