Hajameelsel narkodiileril jäi saamata 200 000 eurot

Karel Reisenbuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühermaalt leitud kümnekilone kott amfetamiini
Tühermaalt leitud kümnekilone kott amfetamiini Foto: Politsei

Mullu 5. mail anti politseile teada, et Tallinnas on Lasnamäe tühermaalt, kokkuklopsitud aedade vaheliselt alalt leitud seljakott, milles olid läbipaistvad kilekotid pulbrilise ainega. Möödakäijad andsid koti üle politseile.

Esialgse vaatluse põhjal eeldasid politseinikud, et tegemist on amfetamiiniga. Aine saadeti ekspertiisi, mis selgitas välja, et kotis oli tõepoolest 10 kilogrammi arvatud ainet.

Põhja ringkonnaprokuratuuri sõnul alustati juhtumi täpsete asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust §184 alusel, mis käsitleb narkootilise aine suures koguses käitlemist. Menetluse tulemusel aine päritolu aga välja ei suudetud selgitada ning tänaseks kellelegi kuriteokahtlustust pole esitatud, selgitas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas Postimehele.

Tema sõnul leitakse ja võetakse amfetamiini sellistes  kogustes ära vaid üksikutel kordadel aastas.

Ühe grammi amfetamiini tänavahind on 20 eurot. Nii suure koguse aine sattumine tänavale oleks võinud tuua kuni 200 000 eurot kriminaalset tulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles