Vene liberaaldemokraadid soovitavad Liksutovil igaveseks Tallinna kaduda (1)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Liksutov
Maksim Liksutov Foto: SCANPIX

Vene Liberaaldemokraatliku Partei esindajad väljendasid demonstratiivselt oma rahulolematust Moskva transpordiameti juhi Maksim Liksutovi tööga. Erakonna liikmed ostsid Vene aselinnapeale ühesuunapileti Tallinna.

«Pidasime kolleegidega nõu ja otsustasime teha 12. juunil, Venemaa päeval kingituse. Ostsime talle ühe otsa lennupileti Moskva-Tallinn,» rääkis Vene liberaaldemokraatide hulka kuuluv poliitik Vitali Zolotševski, kelle sõnul saadeti Liksutovile pilet juba täna ära. Ta avaldas lootust, et Moskva linnapea asetäitja kasutab julgelt kingitust ära, kirjutas Vesti.

Liberaaldemokraadid leiavad, et Liksutov on aselinnapeana ja transpordiameti juhina ebapädev. Samuti arvavad nad, et tema poliitikal on negatiivne mõju Venemaa pealinna elule. Eriti häälekalt kritiseerivad nad Liksutovi otsust laiendada linnas tasulisi parkimistsoone.

2004. aastal taotles Loksalt pärit Liksutov Eesti kodakondsust, aga talle öeldi ära. Samas juba 2005. aasta detsembris andis Eesti valitsus toonase justiitsminister Rein Langi soovitusel talle kodakondsuse eriliste teenete eest, põhjendades seda tema panusega Eesti majanduse arendamisse. 2012. aasta 16. veebruaril vabastas valitsus Liksutovi Eesti kodakondsusest tema enda avalduse alusel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles