Savisaar tahab uueks peasekretäriks Oudekki Loonet (5)

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar nimetas täna õhtul küll uueks partei peasekretäri kandidaadiks Oudekki Loone, ent juhatus ei kinnitanud Loone kandidatuuri.

Loonele anti siiski aega, et ta esitaks juhatusele visiooni peasekretäri ja erakonna tegevuskavast.

Kas Loone kinnitatakse Keskerakonna peasekretäri kohale, selgub järgmisel erakonna juhatuse koosolekul.

Keskerakonna juhatuse liige Jüri Ratas märkis, et erakonna peasekretäri ametikoht on selleks liiga oluline, et seda tööd võiks keegi teha teise töö kõrvalt. Loone on nimelt ka Riigikogu liige ega kavatse oma kohast loobuda.

«See on täistööajaga töö, sellega peaks igapäevaselt tegelema,» nentis Ratas. Ta lisas, et kindlasti peaks peasekretäril olema juhtimisalane kogemus ja finantsjuhtimisalane kogemus.

Keskerakonna senine pikaaegne peasekretär Priit Toobal otsustas sel esmaspäeval peasekretäri ametist loobuda. Toobal lubas emotsionaalses kirjas erakonnakaaslastele, et lahkub ka poliitikast ja avalikust elust. 

Tänasel juhatuse koosolekul tegi Riigikogu keskfraktsiooni esimees Kadri Simson ettepaneku päevakorda lisada ka kriminaalkorras karistatud Priit Toobali ja Lauri Laasi erakonnast väljaheitmise küsimus, ent sel korral seda küsimust ei arutatud. Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk kinnitas Postimehele, et küsimusega tegeletakse kindlasti järgmisel juhatuse koosolekul, kui tehakse taas ettepanek teema päevakorda võtta.

Keskerakonna esindajaks erakondade rahastamise järelevalve komisjonis saab Toobali asemel seni sealsetel koosolekutel Toobalit asendanud Tõnis Mölder ja tema asendajaks Juhan Hindov, otsustas täna juhatus.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles