Loone: ma oleksin hea peasekretär!

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Keskerakonna juhatus jättis Loone täna toetuseta, usub peasekretäri kandidaadiks nimetatud Oudekki Loone ise, et juhatus kinnitab ta järgmisel koosolekul ametisse.

Miks otsustasite nõustuda peasekretäriks saamisega?

Ma näen, et suudan erakonnale anda rohkem kui ma seni olen andnud. See on roll, mida ma suudan väga hästi täita. Me oleme Eesti suurim erakond, oleme kõige kõrgema reitinguga erakond praegu, ja ma tahan hoolitseda selle eest, et see jääks nii ning meie reiting tõuseks veelgi. Et kõik meie piirkonnad toimiksid ühtsena.

Kuidas loodate kahte eri leeri ühendada?

Me võitleme poliitiliste asjade nimel koos, näiteks haldusreformi vastu. Me töötasime sellega täiesti ühtselt, nii et ei ole neid leere nii väga kui seda tahetakse näha. Meil on ühised poliitilised mõtted.

Sisemised vastuolud ju siiski on ja need takistavad eesmärkide saavutamist.

Mida rohkem me koos erakonnana töötame ühiste poliitiliste eesmärkide nimel, seda rohkem isikute vahelised vastuolud vähenevad. See on ka võti, kuidas ühendada meeskonda. Meil on väga tugev meeskond, meil on väga head spetsialistid, ja mida rohkem me teeme ühiseid võitlusi, seda rohkem inimesed näevad, et tegelikult me oleme ju kõik siin erakonnas sama asja eest väljas.

Mida plaanite teha teistmoodi kui senine peasekretär?

Ma tahaksin väga, et Keskerakonda iseloomustaksid sellised sõnad nagu avatus ja ausus. Selle ees ma seisan. Ma ei vastanda end eelmistele peasekretäridele, kõik nad on olnud väga tugevad. Ma pigem seisan Küllo Arjakase, Kadri Simsoni, Priit Toobali õlgadel ja jätkan head tööd, mida nemad on teinud.

Kui juhatus tutvub täpsemalt minu visiooniga kõikvõimalikes küsimustes, näiteks kuidas tegeleda finantsidega .. Neil oli kindlasti mure, et ma olen olnud väga tubli ja aktiivne Riigikogu liige. Ma kinnitan neile, et minu töö Riigikogus ei kannata. Ma arvan, et pärast seda see otsus [Loone peasekretäriks saamine - toim] kinnitatakse ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles