Siiri Sisask kandideerib üksikkandidaadina riigikokku

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Sisask.
Siiri Sisask. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tuntud laulja ja endine riigikogu liige Siiri Sisask kandideerib üksikkandidaadina riigikokku Harju- ja Raplamaa valimispiirkonnas.

Sisask esitas täna Vabariigi Valimiskomisjonile oma kandideerimisdokumendid üksikkandidaadina, teatas valimiskomisjon oma Facebooki lehel.

Sisask kandideeris 2003. aasta riigikogu valimistel Res Publica nimekirjas ning osutus tookord ka valituks. 2007. aastal esitas laulja aga avalduse erakonnast lahkumiseks, kuna polnud rahul Isamaa ja Res Publica Liidu ühenderakonnas valitseva sisekliimaga.

Möödunud aasta detsembris avaldas Postimees.ee Sisaski arvamusloo, kus laulja kritiseeris teravalt Eesti riigi suhtumist oma kodanikesse ning kutsus inimesi üles jõulisemalt oma nõudmiste eest seisma.

«Loodetavasti on rahvas tulevastel valimistel kainem ja mõtleb, mõtleb, mõtleb hoolega, keda kuhu valida,» märkis ta toona.

Lisaks Sisaskile on praeguseks end üksikkandidaadina registreerinud või seda teha lubanud rahvuslased Martin Helme ja Mart Helme, ekssõjaväelased Leo Kunnas ja Urmas Roosimägi, päästja Andreas Reinberg ning ärimees Raimond Ellik. Olenevalt valimispiirkonnast on üksikkandidaadil vaja 4500-6000 häält, et valituks osutuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles