Dieeditablettide müüjat ootab kohtutee

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaalulangetavate preparaatide pähe müüdav DNP ei oma Eestis müügiluba.
Kaalulangetavate preparaatide pähe müüdav DNP ei oma Eestis müügiluba. Foto: Panther Media/Scanpix

Põhja ringkonnaprokuratuur valmistub kohtu ette saatma väidetavaid kaalulangetuskapsleid müünud meest – uurimisel selgus siiski, et neis polnud üliohtlikku mürkainet, nagu meedia algselt väitis.

Eesti Päevaleht avaldas novembri alguses loo, et naistefoorumites varitseb kliente surmavate kaalu langetavate kapslitega äritseja, artikli järgi müüs mees kõikjal maailmas inimtarvituseks keelatud kemikaali DNP, mis võib inimese seestpoolt surnuks põletada. Äritseja müüs ka muid kangeid preparaate. Ravimiamet teatas seejärel, et artiklis nimetatute hulgas oli nii kemikaale kui ka ebaseaduslikke ravimeid. Mitte ühelgi artiklis nimetatud ravimil ei olnud Eestis müügiluba.

Põhja ringkonnaprokuratuur alustas juhtunu asjus kriminaaluurimise ja tuvastas peagi, et kapsleid müüs 26-aastane mees. Tema juurest leitigi erinevaid ravimeid, kuid ühtegi DNPd sisaldavat kapslit nende hulgas ei olnud. Eeluurimisel ei leidnud ka tõendamist, et mees oleks neid kunagi müünud.

Siiski tuvastasid menetlejad mehe käitumises süüteo, kuna ta ajas äri majandustegevuse valdkonnas, kus on nõutav tegevusluba. Nii tulebki tal lähiajal kriminaalsüüdistusega kohtu ette astuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles