Keskerakond pöördub IRLi valimisreklaami pärast keeleinspektsiooni

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Keskerakonna hinnangul ei vasta Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) valimisreklaam keeleseaduse nõuetele ja seetõttu pöördub partei keeleinspektsiooni. IRLi kinnitusel on reklaamplakatid kakskeelsed ja keeleseadusega kooskõlas.

Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali sõnul on Narva üles riputatud IRLi reklaamid ainult venekeelse tekstiga, kuid seadus nõuab avalikel materjalidel ning sealhulgas ka reklaamidel eesti keele kasutamist.

Toobali sõnul ütleb käesoleva aasta alguses jõustunud seadus, et avaliku teabe eestikeelsele tekstile võib lisada eesti keele piirkondliku erikuju või tõlke võõrkeelde, kusjuures eestikeelne tekst peab olema esikohal ning ei tohi olla halvemini vaadeldav kui eesti keele piirkondlik erikuju või võõrkeelne tekst.

«IRLi poliitikud on varem olnud väga kärmed Keskerakonna reklaamide kallal ülbelt norima, nüüd aitame meie neil seadusi korralikult järgida,» märkis Toobal.

IRLi pressisekretäri Rauno Veri sõnul püüab Keskerakond taas avalikkust eksitada. Ta selgitas, et Narvas üles pandud IRLi valimisplakatid on kahepoolsed: plakati ühel küljel on eestikeelne tekst ja pöördel on täpselt sama tekst vene keeles. «Kõik on keeleseadusega kooskõlas ja mingit rikkumist siin pole,» märkis Veri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles