Saaremaal kohtuvad kaitseministrid suunduvad ühisvisiidile Gruusiasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Hannes Hanso.
Kaitseminister Hannes Hanso. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Järgmise nädala esmaspäeval kohtub kaitseminister Hannes Hanso oma Läti ja Leedu kolleegidega Kuressaares ning tutvustab neile Saaremaad, pärast kohtumist lendavad ministrid ühiselt Gruusiasse.

Esmaspäeval peetava kohtumise käigus arutatakse julgeolekuolukorra arenguid Läänemere piirkonnas, riikide omavahelist kaitsealast koostööd, ettevalmistusi NATO tippkohtumiseks Varssavis sel suvel ning tegevusi pärast Varssavi tippkohtumist, ütles BNSile kaitseministeeriumi pressiesindaja. Kaitseministrid allkirjastatavad ka ühiskommünikee.  

Pärast ametlikku kohtumist tutvustatakse külalistele Saaremaad, kaitseministrid külastavad Nasval Baltic Workboatsi tehast ning Orissaare sõjavara muuseumi. Hanso sõnul kutsusus ta ma kolleegid seekord külla Saaremaale, et tuua ametlike arutelude kõrvale ka teisi riigikaitse olulisi tahke.

«Kindel soov on näidata Eesti kaitsetööstuse ekspordivõimekusi, mille üheks eeskujulikuks näiteks on Baltic Workboats. Samuti ei saa kõrvale jätta meie saare turismivõimaluste ja rikkaliku ajaloo tutvustamise võimalust,» ütles Hanso.

«Pealegi toob meie kohtumine natuke elu tagasi Kuressaare lennuväljale, minu kolleegid saabuvad õhuteed pidi ning lendame siit üheskoos Leedu õhuväe transpordilennukiga Gruusiasse edasi.»

Balti riike seovad omavahel lisaks ühisele arusaamale piirkonna julgeolekust ka kaitsealased ühisprojektid, nagu Balti Kaitsekolledž Tartus, radarite võrgustik Baltnet, ühine jalaväepataljon BaltBat ning muud ühistegevused. Kaitseministrite kokkusaamistel vaadatakse üle ka nende tegevusaruanded ja kinnitatakse tulevikuplaanid.

Eesti, Läti ja Leedu kaitseministrid kohtuvad omavahel regulaarselt vähemalt kaks korda aastas, vaheldumisi igas riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles