Saaremaal pole ühtegi silmaarsti

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare haigla.
Kuressaare haigla. Foto: Repro

Kuressaare haigla otsib uut silmaarsti asendamaks kord nädalas Saaremaal patsiente vastuvõtvat ja mandrilt käivat tohtrit, kes lõpetab töö novembrist.

Saarlaste silmi ravib igapäevaselt praegu vaid üks silmaarst, doktor Marta Virves, kirjutas Oma Saar.

Oma Saare toimetusele kurtis oma lugu proua, kes hiljuti otsis abi teismelise poja silmale, kuhu oli töö käigus õnnetult lennanud väike rauatükike. Kuna Kuressaare ainus silmaarst hetkel tööl ei viibinud, ei osanud proua midagi ette võtta.

Üks koht, kuhu murelikud inimesed sageli pöörduvad, on prillipoed, kuid viimased ei saa taolisi hädalisi kuidagi aidata. Prillipoodidest võib leida küll optometristi, kes tegeleb nägemise korrigeerimisega, kuid ei saa pakkuda ravi.

Kuressaare haigla ravijuht Reet Tuisk nõustus, et veel ühe silmaarsti järele on Saaremaal vajadus küll, seda mitte ainult trauma-, vaid eelkõige raviaspektist.

Tema sõnul piisaks maakonnas kahest täiskohaga töötavast silmaarstist, kes saaksid hakkama nii traumade kui ka silmahaigustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles