ERRi veebiuudiste peatoimetajaks saab Anvar Samost

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anvar Samost.
Anvar Samost. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

1. juunil asub Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) veebiuudiste peatoimetaja ja uudistetoimetuse juhi asetäitja ametisse ajakirjanik Anvar Samost.

Samost on varem üle 16 aasta töötanud uudisteagentuuris BNS ning samuti ajalehtedes Postimees ja Hommikuleht, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Aastatel 1995–2014 juhtis ta Raadio 2 saadet «Olukorrast riigis» - esialgu koos Hannes Rummuga, seejärel koos Kalle Muuliga. Vahepeal kuulus Samost IRLi ridadesse. 2015. aasta algusest kuni 2016. aasta alguseni töötas ta taas BNS Groupi juhatuse esimehena.

2014. aasta lõpust veab ta pühapäeviti koos riigikogu kultuurikomisjoni liikme Kalle Muuliga (IRL) Kuku raadios jutusaadet «Muuli ja Samost».

Samost ütles Postimehele, et ta ei oska veel öelda, kas jätkab uuel ametikohal Kuku raadios jutusaate tegemist. See selgub tema sõnul mõne aja pärast, kui teema raadio peatoimetajaga arutusele tuleb.

Kuid kas nüüd võib ehk Samost taas juhtima hakata saadet «Olukorrast riigis», mida ta rahvusringhäälingule kuuluvas Raadio 2-es pikki aastaid tegi? «Seda ei ole küll mõtet prognoosida,» märkis ta.

2014. aasta veebruarist 2015. aasta märtsini kuulus Samost IRLi, mille ridades ta kandideeris ka 2014. aasta europarlamendi valimistel (3628 häält) ning 2015. aasta riigikogu valimistel Ida-Virumaal (761 häält).

Samost ütles erakonda kuulumist kommenteerides, et kokkupuude poliitikaga annab talle teiste ajakirjanike ja toimetajate ees just olulisi eelisi ning see ei ole kindlasti takistus Eesti Rahvusringhäälingu veebiportaali vedamisel. «Mul on olulised eelised nii kontaktide kui ka protsesside nägemise näol. Pealegi olen peale poliitikast lahkumist töötanud ajakirjanduslikul ametikohal ja ma ei usu, et keegi BNSi kuidagi poliitilises kallutatuses süüdistab,» ütles ta.

Samost lahkus BNS Group OÜ juhataja kohalt tänavu 19. jaanuaril omal soovil.

Küsimusele, kuidas ta tee ERRi leidis, vastas ta lühidalt: «Koht oli vaba ja ütleme nii, et leidsime seal üksteist.»

ERRi portaalide praegune peatoimetaja Rain Kooli loobub ametist omal soovil ja jätkab töötamist ERRis arvamustoimetajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles