Graafik: ligi 70 protsenti Eestist lahkujatest on Eesti kodanikud. Aga kes on ülejäänud?

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi 70 protsenti Eestist lahkujatest on Eesti kodanikud. Graafiku nägemiseks kliki luubil!
Ligi 70 protsenti Eestist lahkujatest on Eesti kodanikud. Graafiku nägemiseks kliki luubil! Foto: Allikas: statistikaamet

Statistikaameti täna avaldatud andmetest selgub, et ligi 70 protsenti Eestist lahkujatest on Eesti kodanikud. Lisaks eestlastele rändas 2015. aastal välja ka Indoneesiast, Malaisiast ja Zimbabwest pärit inimesi.

Statistikaameti vanemanalüütiku Alis Tammuri sõnul lahkub Eesti kodakondsusega inimesi ligikaudu tuhande võrra rohkem, kui siia tagasi tuleb. Teiste suuremate rahvusgruppide puhul on trend aga vastupidine - Eestisse tulijaid on rohkem kui minejaid. Statistikaameti andmetest selgub, et 68 protsenti lahkujatest on sündinud Eestis, 9 protsenti Venemaal ja 4 protsenti Soomes. 

Tammuri sõnul tuleb välismaalt naisi tagasi vähem kui mehi ning ilmselt seetõttu, et mehed osalevad rohkem töörändes, aga naised loovad omale välismaal pere.

Kõige aktiivsemad välismaale pürgijad on mehed ja naised vanuses 25-29 eluaastat. Möödunud aastal rändas selles vanuserühmas välja kokku üle 2400 naise ja mehe. 

Väärib märkimist, et 2015. aastal tuli Eestisse 15 413 inimest ja lahkus 13 003 inimest. Võttes arvesse, et rändesaldo oli 2410 ja loomulik iive -1336, kompenseeris sisseränne negatiivsest iibest tingitud rahvaarvu vähenemise. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles