Kuressaares kukkus sotsiaalmaja rõdult alla väikelaps

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare haigla
Kuressaare haigla Foto: saarehaigla.ee

Möödunud neljapäeval kukkus Kuressaare linnapargi ääres asuva sotsiaalmaja teise korruse rõdult alla poolteiseaastane laps, kes sai raskeid vigastusi.

Kuressaare haigla ravijuhi Marje Nelise sõnul toimetas kiirabi raskes seisundis lapse Kuressaare haiglasse, kust ta viidi kopteriga edasisele ravile Tallinna lastehaiglasse, kirjutab Saarte Hääl.

Politsei sai teate Pikal tänaval asuva maja rõdult alla kukkunud lapsest möödunud neljapäeval kell 15.18. «Esialgsetel andmetel oli tegemist õnnetusjuhtumiga,» ütles politsei pressiesindaja Heiko Leesment.

Tänavu jaanuaris avatud uue sotsiaalmaja teisel korrusel asuvad lastega peredele mõeldud sotsiaalkorterid. Hoovipoolne «rõdu» on tegelikult redeliga varuväljapääs. Selle platvormi ääristavad metallpiirded, mille vahelt või alt mahuks läbi pugema ka täiskasvanu.

«Ilmselt jättis ema ukse lahti, sest nii väike laps ukse libliksulgurit ise lahti ei saaks,» lausus sotsiaalmaja töötaja, keda ennast neljapäeval majas ei olnud. «Kuidas see õnnetus täpselt juhtus ja kus ema sel hetkel oli, seda ma öelda ei oska,» lisas ta.

Naise andmeil on lapse olukord kardetust parem ning ema ja laps pääsevad haiglast peagi välja.

Sotsiaalmajas teenust pakkuva MTÜ Kuressaare Kristlik Diakooniapunkt nõukogu esimees Anti Toplaan ütles, et juhtumi täpsemaid asjaolusid ta ei tea. «Ilmselt oli see lihtsalt õnnetu juhus,» lausus Toplaan, kelle andmeil diagnoositi lapsel koljuluumurd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles