Jõks välispoliitika kogemusest: Trump või Clinton ei hakka tõepoolest mulle helistama

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine õiguskantsler ja praegune vandeadvokaat Allar Jõks teatas täna pressikonverentsil, et on valmis kandideerima Eesti presidendiks.
Endine õiguskantsler ja praegune vandeadvokaat Allar Jõks teatas täna pressikonverentsil, et on valmis kandideerima Eesti presidendiks. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Presidendiks pürgiv Allar Jõks ütles «Aktuaalse kaamera» stuudiointervjuus, et välispoliitika guruks ta end ei pea, kuid toonitas oma kaheksa aasta pikkust kogemust ÜRO eksperdina töötades.

Juba on kõlanud arvamusi, et Jõksil napib välis- ja kaitsepoliitika alaseid kogemusi, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Tõsi on see, et Donald Trump või Hillary Clinton ei helista mulle, et tere, Allar, mis arvad, mida USA võiks teha Süürias. Nii kõva guru ma tõesti pole, aga olen kaheksa aastat olnud erinevates riikides ÜRO eksperdina, sealhulgas Gruusias ja Ukrainas, ja teinud neid asju, mis kuuluvad välispoliitika alla ehk tugevdanud nendes riikides inimõiguste kaitse organisatsioone,» kommenteeris Jõks.

Muu hulgas kinnitas ta, et tema kapist ühtki luukeret välja ei tule, ja märkis, et on saanud täna päeval antud pressikonverentsi järel pea igast erakonnast positiivset tagasisidet.

Jõksi välis- ja kaitsepoliitika alases kompetentsuses kahtleb näiteks Reformierakonna juhatusse kuuluv Rein Lang, kelle sõnul on Reformierakond selgelt öelnud, et partei tahab näha presidenti, kelle kompetentsi kuuluks justnimelt välis- ja julgeolekupoliitika.

Endine õiguskantsler ja praegune vandeadvokaat Allar Jõks andis täna kell 14 pressikonverentsi, kus teatas valmisolekust kandideerida Eesti presidendiks.

Jõksi toetuseks tegid avaliku pöördumise 14 ühiskonnategelast, kes märkisid, et riigipea ei saa olla pelgalt ühe erakonna lemmik ega tagatubade projekt. Nende sõnul peab president olema suveräänse ja vaba Eesti liider, kel on ühiskonnas laiapõhjaline toetus ning soov ja võime inimesi ühendada.

Loe lisaks: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles