Läänemaale tuleb riigimaja

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kiisler.
Siim Kiisler. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pilootprojekti raames rajatakse Läänemaale käesoleva aasta lõpuks kohalike riigiasutuste ühise büroo- ja teenindushoone mudel.

Regionaalminister Siim Kiisleri sõnul koondab riigimaja inimesele pakutavad riigiteenused nii, et asjad saaksid aetud ühes kohas. «Teisalt aga suureneks ametite omavaheline suhtlemine, millele lisandub kindlasti ka ühine kulude haldamine läbi efektiivsema rahakasutuse,» lisas minister.

Tema sõnul võib paralleele tõmmata näiteks maavalitsuste raamatupidamiste ja personaliarvestuse ühendamisega, mis võimaldas ministri kinnitusel olulist kulude kokkuhoidu ning on heaks näiteks riigiteenuste efektiivsemaks muutmise vallas.

Lääne maavanema Neeme Suure hinnangul on projekti juures kõige keerulisem seniste mõttemallide muutmine. «Selleks, et erinevate teenuste tagamine ja kättesaadavus ning asutuste esindatus maakondades oleks tagatud parimal viisil, tuleb esmalt jõuda osapoolte omavaheliste kokkulepeteni,» märkis ta.

Pilootprojekti valmimise tähtaeg on käesoleva aasta lõpp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles