Röövi plaanitsenud tüdruk lõi müüjannale noa selga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellesse väikelinna Räpina poodi sisenes laupäeval 18-aastane tüdruk, kes üritas müüjat noaga selga lüües riideid röövida. Müüja vigastused polnud rasked ja ta suutis röövlit politsei tulekuni ise kinni pidada.
Sellesse väikelinna Räpina poodi sisenes laupäeval 18-aastane tüdruk, kes üritas müüjat noaga selga lüües riideid röövida. Müüja vigastused polnud rasked ja ta suutis röövlit politsei tulekuni ise kinni pidada. Foto: Erakogu

Kaks nädalat tagasi Räpina aianduskoolist halva käitumise ja õppeedukuse tõttu välja visatud 18-aastane tüdruk üritas röövida kasutatud riiete poest rõivaid, lüües müüjannale noa selga.


Kiire väljakutse peale laupäeval veidi pärast kella poolt kahte Räpinas Võhandu tänaval asuva second-hand-riiete poekese juurde sõitnud politseipatrull tabas 41-aastast müüjat pika teraga noaga rünnanud tüdruku kohapeal. Jaheda kaupluseruumi tõttu pakse rõivaid kandnud ohver ei saanud raskelt viga ja aitas ise ründajat politsei tulekuni kinni hoida.



Võis olla kaasosalisi


Postimehe andmeil plaanis ilusatest rõivastest puudust tundev neidis kaupluseröövi ning tal võis olla mitu omavanust, samuti naissoost kaasosalist, kes ootasid sõbrannat välisukse taga. Poekeses kaasavõtmiseks hulga riideid kokku kuhjanud tüdruk palus müüjal end aidata ühelt kõrgemalt riiulilt asjade kättesaamisel ning hetkel, mil naine selja keeras ja ülespoole küünitas, haaras neiu kotist noa ja lõi selle müüjale selga, üritades seejärel kaubaga ära joosta. Tarmukas müüjanna jõudis aga ründajast kinni haarata ja asus temaga kähmlusesse.



«Jah, see on üks versioon, mida me praegu uurime,» kinnitas kriminaalmenetluse algatanud Lõuna ringkonnaprokurör Ülle Hõrak. «Meil ei ole kahtlust, et just kinnipeetud isik müüjat noaga lõi, asitõendid on olemas. Täpsemalt kontrollime veel teo motiivi – oli see vägivallaga omakasu saamine või midagi muud.»



Tänaseks kahtlustatavana üle kuulatud tüdruk on ka varem kergemaid seaduserikkumisi toime pannud. «Kuid millegi tõsisemaga ta minu andmetel varem hakkama pole saanud,» nentis prokurör.



Koolis vägivaldne polnud


Veel septembris õppis neiu Räpina aianduskoolis, kuid kaks nädalat tagasi visati ta sealt õppenõukogu otsusega välja. «Tema käitumine ja õppimine on olnud sellised, et me ei saanud teda enam koolis pidada,» märkis kooli direktor Heino Luiga. «Põhiline oli küll õppeedukus, kuid ta ka puudus palju ja tegeles muude asjadega, noormehed ja muu selline värk,» selgitas koolijuht. «Paljud õpetajad olid temaga hädas.»



Kellegi kallal vägivalda tarvitanud aga aasta aega aianduskoolis käinud neiu Luiga sõnul seni polnud. «Seda ei osanud temast tõesti oodata, väga üllatav ja ebameeldiv asi,» nentis koolijuht. «On valus kuulda, et Eesti noored on jõudnud juba nii kaugele. Me ju tõesti anname neid kasvatades oma parima.»



Põlva lähedalt pärit neiu vabastati pärast ülekuulamist allkirja vastu vahi alt. Kas ta ise oma tegu tunnistas ja mida ta noarünnaku põhjenduseks tõi, prokuratuur esialgu uurimise huvides ei avalikusta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles