Video: politsei tabas kahe päevaga 15 uimastikaubitsejat (4)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mai esimesel nädalal pidasid Põhja prefektuuri kriminaalpolitseinikud kahe päeva jooksul kinni 15 inimest, keda kahtlustatakse uimastite käitlemises. Kinnipeetute juurest võtsid politseinikud ära eeskätt fentanüüli kokku koguses, millest saanuks tekitada joobe sadadele inimestele.

Lisaks leiti ka amfetamiini, kokaiini ja kanepit. Kõik ära võetud ained on edastatud ekspertiisi, kinnitas Põhja prefektuur.

Lisaks uimastitele leiti kinnipeetute juurest tuhandeid eurosid, mis ilmselt on saadud narkootiliste ainete müümise eest.

Kahepäevase tänavaoperatsiooni käigus pidasid kriminaalbüroo politseinikud teiste hulgas kinni mehe, kes andis keelatud ainet edasi alaealisele. Samuti taksojuhi, kes kahtlustuste kohaselt jagas laiali kokaiini. 

Suurem osa uimastite vahendamises kahtlustatavad on ka varasemalt narkosüütegusid toime pannud.

Mai alguses korraldatud tänavaoperatsioon, mille eesmärk on tõkestada uimastite kättesaadavust tänaval, on järjekorras teine sel aastal. Märtsis pidasid Põhja prefektuuri politseinikud tänavaoperatsiooni käigus kinni 13 narkootikumide käitlemises kahtlustatavat.

Tänavu tabatud juba sada kahtlustatavat

Põhja prefektuuri narkoüksuse juhi Leho Lauri sõnul aitab tänavamüügi tõkestamiseks korraldatud reid kindlasti kaasa narkokuritegude vähendamisele. «Iga nn vahelüli eemaldamine tänavalt aitab jõuda müüjate varustajateni, kes reaalselt elatuvad teiste inimeste, seal hulgas noorte, tervise ja elu arvelt,» ütles Laur.

Põhja ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Marek Soomaa: «Sellise tänavaoperatsiooni eesmärk on vähendada narkootikumide kättesaadavust. Tavaliselt tabatakse sellise operatsiooni käigus üle 10 kuriteos kahtlustatava, kellest enamus on õiguskaitseasutustele varasemast tuttavad ning paljud neist ka ise narkootikumide sõltlased.»

Selle aasta viie kuuga on Põhja prefektuuri narkoüksuse politseinikud pidanud kinni ligi sada narkootiliste ainete käitlemises kahtlustatavat. Talituse töötajad on erinevate kriminaalmenetluste raames võtnud kinnipeetutelt ära üle 130 000 euro väärtuses kuritegelikul teel saadud vara.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles