Vene ametivõimud keelduvad lennundusärimehe Raivo Susi vabastamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva linnakohus arutas märtsi keskel Raivo Susi taotlust vabastada ta kautsjoni vastu, kuid lükkas taotluse tagasi. Susi osales istungil vanglast videosilla vahendusel.
Moskva linnakohus arutas märtsi keskel Raivo Susi taotlust vabastada ta kautsjoni vastu, kuid lükkas taotluse tagasi. Susi osales istungil vanglast videosilla vahendusel. Foto: Jaanus Piirsalu

Venemaa ametivõimud on juba korduvalt keeldunud Moskvas vahi alla võetud lennundusärimehe Raivo Susi vabastamisest, ütles kaasuse asjus Eesti konsulaadi ja Susi kaitsjaga suhelnud vandeadvokaat Aivar Pilv.

Susi kaitsja on paaril korral taotlenud tõkendi muutmist ehk kahtlustatava vahi alt vabastamist. Sealjuures on kaitsja pakkunud välja, et Susi osas võiks rakendada liikumispiirangut ehk mees peaks jääma menetluse ajaks Moskvasse. «Seni on Venemaa ametivõimud sellest keeldunud,» ütles Pilv BNS-ile.

Susile esitatud kahtlustust kommenteerides märkis Pilv vaid, et mehele on esitatud kahtlustus spionaažis, nagu ka meedias on kajastatud, ning rohkemat ta öelda ei saa.

Veebruaris Moskva Šeremetjevo lennujaamas vahistatud lennundusärimees Raivo Susi ise peab end Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) pantvangiks, kirjutas Postimees märtsi keskel.

Interneti allikate andmetel kuulub Susile mitu Eesti ettevõtet, mis tegelavad õppe-raktiivlennukite kokkupanemise, remondi, teenindamise ja müügiga. Tema klientideks olid Venemaa, Suurbritannia, USA ja Lääne-Euroopa lennundusklubide miljonäridest liikmed. Postimehe andmetele rendib Susi firma Aerohooldus OÜ kaitseväele alates eelmisest aastast kahte õppehävitajat L-39. Õhuvägi sai Susi firmalt kaks õppehävitajat kätte augustis ning leping lennukite rentimiseks kestab neli aastat. Õppehävitajatel relvastust peal ei ole ja kaitsevägi kasutab neid sihitajate ja taktikaliste tulejuhtide väljaõppeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles