Simson: peasekretäriks sobiks Loone asemel konsensusega valitav erakonna lepitaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson ootab, et erakonna esimees Edgar Savisaar esitaks partei peasekretäriks inimese, kes teeks seda tööd täiskohaga, suudaks erakonna kokku siduda ja saaks ametisse juhatuse konsensusega.

«Ma arvan endiselt, et Keskerakond suurima erakonnana peab leidma peasekretäri, kes ei tee seda tööd kohakaasluse alusel,» vastas Simson teisipäeval BNSi küsimusele. «Kuna [fraktsiooni liige Oudekki] Loone ei saanud eelmises juhatuses toetust, siis loomulikult ootan esimehelt signaali, et uus kandidaat on erakonna kokku siduja ja inimene, kes saab ametisse juhatuse konsensusotsusega.»

Savisaar esitas reedel Loone Keskerakonna peasekretäri kandidaadiks, kuid ta ei saanud siis juhatuse toetust. Täna õhtul koguneb erakonna juhatus taas ja Savisaar plaanib väidetavalt Loone uuesti esitada. Savisaar on viimastel päevadel juhatuse liikmetega kohtunud ning mitme juhatuse liikme sõnul võivad eelmisel korral Loone vastu hääletanud Tallinna abilinnapead nüüd Loonet toetada.

Simsoni sõnul on raske näha, et Loonel jaguks riigikogu liikme töö kõrvalt piisavalt aega, et panustada Keskerakonna piirkondadesse. «Jah, [eelmine peasekretär] Priit Toobal püüdis seda tööd nii teha, kuid ma ei pea seda teed õigeks ega ka edukaks variandiks. Pigem jäid paljud peasekretäri ülesanded poolikult täidetuks peale tema riigikokku siirdumist. Tänaseks on ka kõik teised erakonnad suutnud endale leida peasekretäri, kes teeb seda tööd täistööajaga,» rääkis Simson.

«Mina soovin Keskerakonna peasekretärina ennekõike näha inimest, kes pühendub sellele kohale 24/7 ja omab visiooni, kuidas viia erakonda edasi,» sõnas Simson. «Peagi saabuvad kohalikud valimised tähendavad seda, et peasekretäril pole palju aega sisse elamiseks jäänud. Minu nägemuses vajame sellele kohale inimest, kes tunneks piirkondade liikmeid ja suudaks toetada valimisnimekirjade moodustamisel. Ilma täieliku pühendumuseta on seda tööd raske teha. Loone on siiani kinnitanud, et ta soovib töötada osaajaga.»

Keskerakonna juhatuses on 17 liiget. Neist seitse on kindlalt Simsoni pooldajad, kaheksa pooldavad Savisaart ja kahe meelsus pole selge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles