«Radar»: kuidas tegutseb 13-aastane vargapoiss, kel staaži juba kuus aastat

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvavideolt on näha, kuidas poiss varastab kommiautomaadi.
Turvavideolt on näha, kuidas poiss varastab kommiautomaadi. Foto: Kanal 2 / Radar

Kohtla-Järve linna kõige tuntum varas pole mitte paadunud narkomaan, kes otsib võimalusi uueks doosiks, ega ka inimene, kes muul moel lihtsalt hakkama ei saa, vaid hoopis 13-aastane poiss, kes on tegutsenud juba kuus aastat.

«Ma ei julge öelda, et teda tunnevad kõik Kohtla-Järve inimesed, aga paljud kindlasti,» rääkis kohaliku Säästumarketi turvatöötaja Roman, kel korduvalt ühe ja sama poisiga tegemist tulnud teha.

«Kui teised lapsed käivad põnevuse otsimiseks metsas politseid ja pätti mängimas, siis tema teeb sama asja läbi varguste,» sõnas aga Jõhvi politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Ene Muttika.

«Radari» käsutuses on tervelt kuus erinevat turvasalvestist, kus on täpselt näha, kui hästi, julgelt ja planeeritult poiss tegutseb.

«Radar» uuris, kui palju süütegusid on pool elu varastanud 13-aastane poiss korda saatnud ning miks ei ole suudetud hoolimata erinevate spetsialistide kaasamisest ning erikoolist tema tegevust pidurdada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles