Kaitseminister Hanso kutsus grusiinid Kevadtormile (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti riikide ja Gruusia kaitseministrid.
Balti riikide ja Gruusia kaitseministrid. Foto: Kaitseministeerium

Kaitseminister Hannes Hanso arutas täna Tbilisis Gruusia kaitseminister Tinatin Khidasheliga ja kaitseväe juhataja kindralmajor Vakhtang Kapanadzega edasist Eesti ja Gruusia kaitsealast koostööd ning kutsus muuhulgas grusiinid Kevadtormile.

«NATO Varssavi tippkohtumine ei ole finiš, vaid on üks kilomeetripost pikal teel, mida Gruusia rahvas järjekindlat käib,» ütles kaitseminister Hanso. «Gruusia ei tee NATO integratsiooniks vajalikke reforme Brüsseli ametnike, vaid oma rahva jaoks. Uhke gruusia rahvas on seda väärt, et neid pingutusi jätkata.»

Eesti ja Gruusia kaitsealase koostöö läbirääkimistele eelnes Eesti kaitseminister Hannes Hanso, Läti kaitseminister Raimonds Bergmanise ja Leedu kaitseminister Juozas Olekase kohtumine Gruusia kaitseminister Tinatin Khidasheliga.

Kaitseminister Hanso külastas täna Gruusia Küberjulgeoleku bürood ja sai põhjaliku ülevaate küberkaitse valkonna arengust Gruusias. Eesti on toetanud Gruusia küberjulgeoleku bürood alates selle loomisest 2014. aastal.

«Kübermaailmas ei loe suurus, vaid tarkus ja nutikus. Kõik viimase aja sõjalised konfliktid hõlmavad ka küberruumi,» ütles Hanso. «Eestil on küberalal piisavalt kogemusi ja oskusteavet, mida heade sõpradega jagada. Gruusia kiire areng kübervallas väärib tunnustamist.»

Kaitseminister Hannes Hanso kohtus Gruusia välisminister Mikheil Janelidzega ja kõneles julgeolekuolukorrast Taga-Kaukaasias. Kaitseminister Hanso ütles, et Eesti toetab Gruusia territoriaalset terviklikust rahvusvaheliselt tunnustatud piirides ja tunnustas Gruusia selget poliitikat lahendada küsimus ainult diplomaatilisi vahendeid kasutades.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles