Lapsemeelseid hoolealuseid seksuaalselt kuritarvitanud bussijuht jäi süüdi ka teises kohtuastmes (2)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguväljak. Foto on illustratiivne.
Mänguväljak. Foto on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Asenduskodu bussijuht Heino, kes kuritarvitas lapsemeelseid hoolealuseid, jäi ka teises astmes süüdi ja talle mõisteti neli aastat vangistust.

Tartu maakohuskohus mõistis talvel süüdi 14 aastat asenduskodus töötanud bussijuhi, kes süüdistuse kohaselt seksis lapsemeelsete hoolealustega ja pani sugukõlvatud teod toime lastekodu garaažis, vahendas ERRi uudisteportaal «Pealtnägijat». 

Bussijuht kaebas asja edasi ringkonnakohtusse, kust eelmisel reedel tuli otsus, et süüdimõistmine jääb jõusse – see tähendab neli aastat reaalset vangistust.

Loe lisaks: «Pealtnägija»: 67-aastane lastekodu bussijuht kuritarvitas seksuaalselt lapsemeelseid hoolealuseid

Kuidas takistada seda, et Heino pärast karistuse ärakandmist uuesti lasteasutusse tööle ei saa? Seaduse järgi kõik lasteasutused mitte ainult ei või, vaid peavad karistusregistrist kontrollima kõigi töötajate tausta, ent «Pealtnägija» kontrollkõned näitasid, et paljud lasteaedade ja koolide juhatajad pole elektroonilist karistusregistrit kunagi kasutanud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles