ERRi Ameerika korrespondendi ametisse asub Maria-Ann Rohemäe

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria-Ann Rohemäe
Maria-Ann Rohemäe Foto: ERR

Rahvusringhäälingu uueks Ameerika korrespondendiks saab ERRi uudistetoimetuse reporter Maria-Ann Rohemäe. Senine korrespondent Lauri Tankler soovib naasta kodumaale tuleva aasta alguses.

«Maria-Ann Rohemäe kasuks rääkis asjaolu, et vaatamata oma suhteliselt lühikesele ajakirjanikukarjäärile on ta töötanud nii ERRi tele- kui ka raadiouudistes ehk tunneb mõlema köögipoolt,» põhjendas ERRi uudistetoimetuse juht Urmet Kook valikukomisjoni otsust.

«Lisaks on Maria n-ö läbi seinte mineja tüüp, millist oskust läheb meie kauaaegse Ameerika korrespondendi Neeme Raua sõnul seal väga vaja, sest paraku on Eesti-suguse väikeriigi korrespondendil USAs väga raske löögile pääseda,» lisas Kook.

«Minu soov on, et Ameerika inimesed, eluolu ja poliitika jõuaksid Eesti televaatajatele ja raadiokuulajatele lähemale. Peab tekkima inimkontakt ja kohalolutunne. Vaatajad ja kuulajad peavad aru saama, miks on ERR Ameerikas. See koht on oluline ja peab ka inimestele kodudes nii näima,» rääkis Maria-Ann Rohemäe.

Valikukomisjoni kuulusid ERRi kauaaegne korrespondent Ameerikas Neeme Raud, uudiste välistoimetuse juht Aarne Rannamäe, juhatuse liige Ainar Ruussaar, raadiouudiste juht Indrek Kiisler, «Aktuaalse kaamera» pearežissöör Rait-Roland Veskemaa ning uudistetoimetuse juht Urmet Kook.

ERR hakkas uut Ameerika korrespondenti otsima, kuna senine korrespondent Lauri Tankler soovib 2017. aasta alguses kodumaale naasta. Uus korrespondent on ERRil plaanis Washingtoni saata hiljemalt jaanuari alguseks, et kaks korrespondenti saaksid mõnda aega koos töötada ja vahetus toimuks sujuvalt.

Maria-Ann Rohemäe on sündinud 1990. aastal. Ta õppis Rakvere reaalgümnaasiumis ning aastatel 2010-2013 Tartu ülikoolis bakalaureuse õppes ajakirjandust ja kommunikatsiooni. Sel suvel kaitseb Tartu ülikoolis magistrikraadi ajakirjanduse erialal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles