Kohus jättis Savisaare sularaha aresti alla

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu 22. sepembril sai avalikuks, et Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele esitati kuriteokahtlustus. Samal päeval toimus Hundisilma talus läbiotsimine.
Mullu 22. sepembril sai avalikuks, et Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele esitati kuriteokahtlustus. Samal päeval toimus Hundisilma talus läbiotsimine. Foto: Sander Ilvest

Ringkonnakohus ei rahuldanud täna Edgar Savisaare kaitsja määruskaebust ametist tagandatud meeri vara arestimise osas.

Tänase määrusega jättis Tallinna ringkonnakohus Harju maakohtu 3. mai määruse muutmata ja esitatud määruskaebuse rahuldamata.

Osapooltel on võimalik esitada riigikohtule uus määruskaebus 10 päeva jooksul.

Vandeadvokaat Oliver Nääs leidis ringkonnakohtule esitatud määruskaebuses, et Tallinna ringkonnakohus peaks tühistama 3. mail Harju maakohtus tehtud määruse, millega rahuldati riigiprokuratuuri taotlus Savisaare vara arestimiseks.

Kaitsepolitseinikud otsisid kriminaaluurimise raames Savisaare kodu Hundisilma talus läbi mullu 22. septembril ning läbiotsimisel leiti Savisaare kodust enam kui 200 000 euro väärtuses sularaha.

Riigiprokuratuur esitas Savisaare tulude ja kulude põhjaliku võrdleva analüüsi alusel maakohtule taotluse raha arestimiseks.

Rahaasjades palju ebaloogilist

Ringkonnakohus arutas kaitsja määruskaebust esmaspäeval. Istungil esitas riigiprokurör Laura Vaik kohtule Savisaare ja teiste temaga seotud isikute varalist seisundit kajastava vaatlusprotokolli,.

Kahtlustuse järgi valitses Edgar Savisaare rahaasjades rida ebaloogilisusi, näiteks tasusid kolmandad isikud, nende hulgas Siret Kotka ja Moonika Batrakova, tema eest kümnete tuhandete eurode ulatuses kommunaalmakseid. Samuti ei nähtu, et Savisaar oleks ise tasunud Hundisilma talu korrashoiu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles