Riigikogulane Dmitri Dmitrijev pääses kriminaalkaristusest (6)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Dmitrijev.
Dmitri Dmitrijev. Foto: Riigikogu kantselei

Põhja ringkonnaprokuratuur lõpetas üleeile riigikogu liikme Dmitri Dmitrijevi suhtes läbi viidud kriminaalmenetluse.

Kriminaalmenetlus keskerakondlase Dmitri Dmitrijevi suhtes alustati karistusseadustiku joobes juhtimist käsitletava paragrahvi tunnustel, kuna Dmitrijev sõitis 6. jaanuaril oma autoga teelt välja ning pärast avariid haiglas võetud vereanalüüs tuvastas tal kriminaalse joobe.

Dmitrijev kahtlustatavana oma süüd ei tunnistanud ning selgitas, et ta tarvitas alkoholi pärast avariid. Erinevate menetlustoimingute käigus viidi läbi muu hulgas ka toksikoloogia ekspertiis, mille eesmärgiks oli välja selgitada, milline võis olla Dmitri Dmitrijevi joove juhul, kui ta ei oleks tarvitanud avariijärgselt alkoholi.

Toksikoloogilise ekspertiisiga tuvastati, et avarii hetkel oli ta alkoholi tarvitanud, kuid ei saa kindlalt väita, et ta oli avarii hetkel kriminaalses joobes.​

Põhja ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Rainer Amur põhjendas, et kõik kõrvaldamata kahtlused tuleb tõlgendada kahtlustatava kasuks.

«See tähendab, et olukorras, kus kogutud tõendite valguses jääb võimalus, et kahtlustatav tõesti ei olnud avarii hetkel kriminaalses joobes, kuulub kriminaalmenetlus lõpetamisele,» ütles ta.

Prokurör Amur lisas, et ei tasu arva, et kriminaalvastutusest on võimalik end automaatselt vabastada, väites, et alkohol on tarbitud pärast avariid. Sellisel juhul kontrollitakse alati kahtlustatava esitatud versiooni usutavust ning juhul kui tõendid kahtlustatava versiooni ei kinnita, saadab prokuratuur kindlasti süüdistuse kohtusse.

Kuna prokuratuuri hinnangul on leidnud kinnitust, et Dmitrijev ei olnud autot juhtides kaine ning tarvitas alkoholi lisaks ka enne avarii asjaolude väljaselgitamist, saadetakse kriminaalmenetluse materjalid politseile väärteomenetluse läbiviimiseks.

Kui Dmitrijev oleks mõistetud kriminaalkorras süüdi, oleks ta pidanud parlamendist igal juhul lahkuma. Nüüd ootab teda ees ainult väärteomenetlus.

Dmitri Dmitrijevit Postimehel tänase päeva jooksul täiendavaks kommentaariks tabada ei õnnestunud.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles