Pesakaamera video: pessa roninud kutsumata külaline ehmatas Lääne-Eesti kotkapoegi

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube / Kuvatõmmis

Alles kuu aega tagasi ilmavalgust näinud merikotka pojad said täna endale rõngad külge.

Noori kotkaid rõngastanud kotkaklubi liige Urmas Sellis rääkis Postimehele, et täna tegutses ta tavapärasest aeglasemalt, et pessa sattunud võõras külaline linde liiga ära ei ehmataks. Ema- ja isaslindu sel ajal pesas ei olnud.

Sellise sõnul läks kotkaste rõngastamisega kõik hästi ja nagu kaamera otsepildist on näha, kulgeb kolme kotkapoja elu jälle tavapärases rütmis.

Rõngastada on linde vaja ennekõike seetõttu, et neid oleks lihtsam hiljem ära tunda. Nii saab teada, kuhu linnud pesitsema lähevad ja kus nad üldse ringi rändavad.

Kui tavaliselt ronivad rõngastajad pesa juurde ronimisraudu kasutades, siis täna pidi Sellis üles ronima köit kasutades. Seda seetõttu, et puu, millel kotkad pesitsevad, on väga peenike.

Kotkaste rõngastamist oli veebis vaatamas lausa niivõrd palju inimesi, et kaamerapilt jooksis kokku. Kusjuures, pesakaameral on tõeliselt palju ka välismaiseid fänne, kes sotsiaalmeediasse videosid postitavad ja pesaelanike igal sammul silma peal hoiavad.

Merikotkaste Uku ja Anna pesas koorus esimene poeg 13. aprillil. Mõne nädala jooksul nägid ilmavalgust veel teine ja kolmaski kotkatibu.

Merikotka pesakaamera on paigaldatud Lääne-Eestis asuva pesa juurde, mis on naabriks varem jälgitud Linda ja Sulevi pesale.

Vaata, kuidas linnud kutsumata külalisele reageerivad, alates neljandast minutist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles