Hulkuvad koerad murdsid Võrumaal lambaid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaametniku sõnul on hulkuvate koertega kõige rohkem probleeme sügisel ja kevadel.
Keskkonnaametniku sõnul on hulkuvate koertega kõige rohkem probleeme sügisel ja kevadel. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Hulkuvad koerad murdsid laupäeval Võrumaal Käätso külas ühe talupidamise juures maha kuus lammast, omanik hindab kahju 15 000 kroonile.

Käätso külas toimunud koerte tapatööd uurib nüüd politsei, kirjutab Võrumaa Teataja.

«Hulkuvate koertega on juba aastaid jama olnud,» ütles keskkonnainspektsiooni Võru büroo juhtivinspektor Uno Minka.

Veel mõned aastad tagasi oli keskkonnainspektsioonil õigus trahvida neid loomaomanikke, kelle koerad olid ringi hulkudes teistele loomadele või inimestele liiga teinud, nüüd võivad selle eest trahvida politsei ja igas omavalitsuses töötav väärtegude menetlemise õigusega ametnik.


Minka sõnul on põhiliseks probleemiks see, et ametnik ei julge trahvi teha. «Nad lihtsalt ei julge minna oma naabrimehele trahvi tegema. Kardavad, et vihane naaber paneb pärast maja põlema või ei vali enam volikogusse,» selgitas ta ja lisas, et trahvi tehakse vaid juhul, kui viga on saanud mõni inimene, kas siis postiljon või kooliteed käiv laps.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles