IRL lubas Narva valimisreklaamid seadusega vastavusse viia

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi küsitlusleht
IRLi küsitlusleht Foto: Toomas Huik

Keeleinspektsiooni nõuniku Hele Pärna sõnul lubas Isamaa ja Res Publica liit Narvas üles pandud reklaamplakatid välja vahetada.

Pärna sõnul ei ole IRL-i reklaamplakatid, mille ühel küljel on eesti- ja teisel küljel venekeelne tekst, keeleseadusega kooskõlas.

Nimelt peavad avalikud sildid, viidad, kuulutused, teadaanded ja reklaamid keeleseaduse kohaselt olema eestikeelsed ning neile võib küll lisada eesti keele piirkondliku erikuju või tõlke võõrkeelde, kuid eestikeelne tekst peab sealjuures olema esikohal ega tohi olla halvemini vaadeldav kui keele piirkondlik erikuju või võõrkeelne tekst.

IRL-i Narva reklaamplakatid aga on ühest suunast vaadeldavad ainult venekeelsetena ning see ei ole Pärnu kinnitusel seadusega kooskõlas.

Poliitilise välireklaami keeld hakkab kehtima päev pärast nõuetekohaselt esitatud kandidaatide registreerimist, mis toimub hiljemalt 25. jaanuaril. Riigikogu valimised toimuvad 6. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles