Sotside uus aseesimees Vakra: ekreiidid – kirves Eesti iseseisvuse kohal (89)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra.
Rainer Vakra. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna värske aseesimehe ja riigikogu liikme Rainer Vakra hinnangul on Eesti lähiaastate julgeolekurisk number üks radikaalsust õhutavad parempopulistlikud poliitikud, kes oma võimuiha rahuldamiseks üritavad eestlased omavahel põhjalikult tülli ajada.

«Muidugi ei ole julgeolekule olemas ainult ühte ohustajat, küll aga on selge, et võimalike probleemide algallikas on drastiliselt muutumas. Oht on siinsamas meie kõrval – ekreiidid ja nende suhtelist edukust kadestavad satelliidid,» teatas Vakra.

Vakra sõnul on Eestil poliitiliselt läinud mitte lihtsalt hästi, vaid liiga hästi. «Nii hästi, et osad inimesed suudavad isegi uskuda ideed sellest, et ega meil neid liitlasi nii väga vaja polegi ja Eesti jaoks oleks parim tee kõndida edasi omapäi. See on hukatuslik jutt, millega saavad ekreiidid püüda vaid lihtsameelseid, neid, kes ei suuda või ei taha mäletada, mil moel kaotas Eesti oma iseseisvuse esimesel korral,» ütles ta.

Lühema mäluga inimestele võib meenutada Gruusia ja Ukraina näiteid. Need riigid suudavad hinnata oma iseseisvust ning otsivad täna iga võimalust rahvusvahelise partnerluse suurendamiseks, tõi ta välja. «Meil on see kõik täna olemas. Eesti on vaieldamatult olnud välispoliitiliselt edukas ning loonud enda ümber tugeva võrgustiku, millest kuulumine Euroopa Liitu ja tugev sisuline partnerlus NATOga on kõige käegakatsutavamad näited,» lausus Vakra.

Kommentaarid (89)
Copy
Tagasi üles