Herkel: Jõks eristuks teistest kandidaatidest võimuloleku aja poolest (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel.
Andres Herkel. Foto: Mihkel Maripuu

Vabaerakonna esimehe Andres Herkeli sõnul eristub presidendiks pürgiv vandeadvokaat Allar Jõks teistest kandidaatidest seetõttu, et ta ei soovi võimul olla kahte perioodi.

«Ta ütles ühe huvitava asja, mida teised keegi ei ole öelnud, et kui tema oleks president, siis ta oleks ühe ametiaja. Ehk siis ei paneks ennast selle surve alla, et mida teha selleks, et saada teist korda tagasi valitud,» kommenteeris Herkel BNS-ile Vabaerakonna laupäevast kohtumist Jõksiga. «Me oleme temas näinud üsna põhimõttekindlat õiguskantslerit. Kas tema seisukohtadega alati nõustuda või mitte, on iseküsimus, aga ma aiman temas tugevat selgroogu.»

«Tulenevalt enda [kunagisest] õiguskantsleri ametist ja sellest ettevalmistusest, on Jõksil paljudes küsimustes väga selgepiiriline seisukoht. Ta tõi ka ise esile, et mõnedes küsimustes sarnaneb ta seisukoht Vabaerakonna omadega,» rääkis Herkel. «Võrreldes teiste kandidaatide suure välispoliitilise kogemusega – temal see puudub, aga väga tugeva juristina on ta näiteks rahvusvahelises õiguses veenev ja võib ennast kehtestada rohkem, kui me seda siiani näinud oleme.»

Herkeli sõnul on Jõksi soov presidendiks kandideerida tõstnud tema avalikku toetust. Samas nentis Herkel, et seda tulemust pole täpsemalt mõõdetud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles