IRLi naiskogu asus juhtima Ulla Preeden

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ulla Preeden
Ulla Preeden Foto: Erakogu

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) naiskogu IREN valis täna uueks esinaiseks Põlva maavanema, geoloogiadoktor Ulla Preedeni.

«Naiste esindatus poliitikas peab kindlasti kasvama,» ütles Preeden IRLi pressiteate vahendusel. «Naised toovad poliitikasse neile endile olulisi teemasid ja ilma selle initsiatiivita jääksid paljud olulised poliitikad tegemata. Näiteks tänaseks teoks saanud elatisabifondi algatas tollane noor poliitik Reet Roos, kes seisis selle eest üle kümne aasta. Tänu tema ja teiste naispoliitikute initsiatiivile muutus kogu ühiskonna suhtumine rongavanematesse senisest taunivamaks.»

Preedeni sõnul on naiste vähesust poliitikas näha iga päev nii kohalike omavalitsuste kui ka riigi tasemel poliitikas.

«Praegu käimas olevatel haldusreformi läbirääkimistel saaksid näiteks kooli- või lasteaiajuhtidest ja õpetajatest naised oma ettepanekud omavalitsuse hariduselu korraldamisel palju edukamalt ellu viia, kui oleksid ka ise omavalitsuste volikogudes tegevad,» märkis Preeden. «Haridus on kogukonna ja kohaliku elu edendamisel üks võtmeküsimusi.»

Preeden rõhutas, et võimekate naispoliitikute esiletõusuks peab naisi olema erakonnas kriitiline hulk, et üksikud naised ei eristuks meespoliitikutest ainult soo, vaid ka põhimõtete ja poliitikate tõttu ning nende algatustel oleks piisavalt toetust.

IRENi senine juht Annely Akkermann, kes juhtis naiskogu kaks ametiaega ütles, et iga organisatsiooni juht peab ametisse asudes esimese asjana kasvatama asuma järelkasvu. «Mul on väga hea meel, et IRENist on võrsunud tegus ja võimekas poliitik, kellele naiskogu juhtimine üle anda,» ütles Akkermann.

Ulla Preeden on kaitsnud Tartu Üikoolis doktorikraadi geoloogias. Ta on IRLi liige alates 2007. aastast ja kuulub erakonna 24-liikmelisse eestseisusesse. Samuti on ta olnud naiskogu välissekretär.

Naiskogu valis üheksaliikmelise juhatuse ning aseesinaised Riina Solmani ja Jaanika Kivistiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles