Riigikogu komisjon arutab valitsuse tegevust seoses Estonian Airiga

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Toomas Huik

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon tutvub homsel avalikul istungil riigikontrolli auditiga «Valitsuse tegevus lennundusettevõtete arendamisel».

Riigikontrolli auditis selgub, et riigikontrolli hinnangul oleks Euroopa Komisjoni negatiivne riigiabiotsus olnud välditav, kui valitsus oleks järginud riigivaraseaduse põhimõtteid ja veendunud, et ASile Estonian Air raha ning laenude andmine on eesmärgipärane, otstarbekas, säästlik ja õiguspärane.

Riigikontrolli auditi eesmärk oli selgitada välja, kuidas ja millisele infole tuginedes võttis valitsus vastu komisjoni negatiivse hinnangu saanud otsused anda ASile Estonian Air raha ja laenu. Samuti, mida oleks saanud teha teisiti, et komisjoni riigiabimenetlust või negatiivset seisukohta vältida. Riigikontroll hindas ka seda, kas kahe uue riikliku lennuettevõtte asutamisel hoidus valitsus eksimustest, mis tehti ASi Estonian Air strateegiliste otsuste langetamisel.

Esmaspäeval kell 13 algavale arutelule on kutsutud majandus- ja taristuminister Kristen Michal, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Ahti Kuningas, rahandusministeeriumi asekantsler Agris Peedu, rahandusministeeriumi riigivara osakonnajuhataja asetäitja Tarmo Porgand, LHV juhatuse liige Erkki Raasuke ning riigikontrolli esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles