Ossinovski: EKRE oma Alfred Rosenberg räägib sada aastat hiljem inimeste «bioloogilisest identiteedist» (32)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Kristjan Teedema

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski võrdles sotsiaalmeedias USAs konverentsil esinenud EKRE poliitikut Ruuben Kaalepit natsikurjategija Alfred Rosenbergiga.

«EKRE päris oma Alfred Rosenberg räägib sada aastat hiljem inimeste «bioloogilisest identiteedist». Kontseptsioon natuke tühjavõitu veel, aga kindlasti õpib Ruuben Kaalep kiiresti,» kirjutas Ossinovski.

«Selles aitab teda lisaks Rosenbergile muidugi ka 19. sajandi «teaduslik» rassism. See pseudoteadus sisaldab palju toredat materjali, näiteks pildil olev seos koljukuju ja intelligentsuse vahel,» jätkas ta.

Foto: Sotsiaalmeedia

«Kohe näha, kes sirgelt, kes kõveralt mõtleb Järgmisena ootame käsitlusi veel ninasuuruse ja ahnuse ning nahavärvi ja laiskuse seostest,» lisas Ossinovski.

EKRE juhatusse kuulunud ja end erakonna noorteliikumise Sinine Äratus peaideoloogiks nimetav Ruuben Kaalep pidas eelmisel nädalavahetusel USAs kõne konverentsil, mida korraldas ajakiri nimega American Renaissance. USAs viha, sallimatust ja diskrimineerimist uuriv mittetulundusühing Southern Poverty Law Center on ajakirja nimetanud isehakanud mõttekojaks, mis soodustab pseudoteaduslikke uuringuid ja teadustööd, kus on tahetud rõhutada valgete inimeste paremust. Kaalep kus kutsus kõnes eurooplasi üles ühiselt oma maailmajagu kaitsma ja esitles Eestit kui üht viimast valget riiki maailmas.

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles