Vabaerakond heitis kurjategija erakonnast välja

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakonna esimees Andres Herkel.
Vabaerakonna esimees Andres Herkel. Foto: Erik Prozes

Vabaerakonna juhatus otsustas täna arvata erakonna nimekirjast välja Rivo Aosaare, kelle kohus on tunnistanud süüdi seksuaalkuriteos.

Vabaerakonna esimehe  Andres Herkeli sõnul oli Aosaar telgikampaania käigus erakonnaga liitunud passiivne liige, keda erakonna üritustel pole kordagi nähtud. Erakond on passiivseid liikmeid nende nõusolekul välja arvanud, kuid antud juhul pole see olnud võimalik, sest temaga pole kontakti saadud.

«See uudis oli šokeeriv. Mitmesajast inimesest koosnev erakond ei saa ega ole võimeline iga oma liikme käitumist pidevalt jälgima, seetõttu avaldame siirast tänu ajakirjanikule, kes andis meile infot nüüdseks juba endise liikme kuritegude kohta. Selliste inimeste jaoks peab tee poliitikasse ja ka erakonda kuulumine olema suletud sõltumata kuriteo toimepanemise ajast,» ütles Herkel.

Ta lisas, et erakond asub kontrollima infot veel mõne liikme kohta, kes on mõistetud süüdi vähem raskete kuritegude eest liikmeks olemise ajal. «Me kindlasti kontrollime täiendavalt neid juhtumeid, kui kriminaalkaristus on määratud liikmeks olemise ajal ja juhatus otsustab väljaarvamise üle,» lisas ta.

«Üldiselt püüab Vabaerakond hoida oma liikmetega pidevalt sidet ja arendada kaasamist. Meil on liikmeid, kel on olnud karistus 10-15 aastat tagasi. See on probleem, kuid Vabaerakond peab oluliseks iga inimese õigust meelt parandada ja oma eluga positiivselt edasi minna. Seega tuleb iga juhtumit eraldi käsitleda. Eestis on vähe inimesi ja igaühel, kes libastus, peab olema õigus end parandada ning mitte olla nooruses tehtud vigade pärast elu lõpuni tembeldatud,» sõnas Herkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles