Otseülekanne: mis kasu on e-valitsemisest? (4)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees vahendab esmaspäeval otsepildis Tallinna e-valitsemise konverentsi, kus otsitakse vastust küsimusele, mis kasu e-valitsemisest on.

E-riigi Akadeemia korraldatava konverentsi fookuses on e-valitsemise mõju majandusele ja ühiskonnale. Üritusel osaleb 340 avaliku ja erasektori esindajat enam kui 50 riigist, kes arutavad, millised on võtmetegurid tõhusa e-riigi loomisel ning väljakutsed e-valitsemise mõju hindamisel.

Konverentsi teemavaliku on E-riigi Akadeemia direktor Arvo Otti sõnul ajendanud elu ise. «Minult on sageli küsitud, palju maksab e-riigi ehitamine ja mis kasu sellest on. Tänavune konverents peaks andma neile küsimustele vastused,» ütles ta akadeemia teatel.

Tema sõnul arvavad Eestit külastavad riigijuhid sageli, et IKTd saavad riigijuhtimises ja avalike teenuste pakkumiseks endale lubada vaid jõukad ühiskonnad. «Tegelikult ei takista ka väikesed eelarved häid tulemusi saavutamast. Seda kinnitab nii Eesti enda kogemus kui ka Maailmapanga arenguaruanne. E-riigi kasu on seni hinnatud kaudsete meetodite abil, kuid konverentsil saame rääkida ka praktilistest näidetest,» ütles Ott.

KONVERENTSI PÄEVAKAVA

Päeva modereerib Henrik Roonemaa

9.30–9.45 Konverentsi avamine – Hannes Astok, E-riigi Akadeemia juhatuse liige

9.45–10.15 Avaettekanne – president Toomas Hendrik Ilves

10.15–10.45 Sõnavõtud

Prantsusmaa digitaalküsimuste minister Axelle Lemaire

Kõrgõstani riigiaparaadi asejuht Zhyldyzbek Isakulov

Fääri saarte rahandusminister Kristina Háfoss

Mauritiuse IT-minister Etienne Sinatambou

10.45–11.15 Paus

11.15–11.45 Maailmapanga arenguaruande «Digitaalsed dividendid» tutvustus – Maailmapanga IKT juhtivspetsialist Juan Navas-Sabater

11.45–12.15 Eesti kogemus: kuidas hinnata e-riigi kasu? – IT mõju-uuringute keskuse juht Kristjan Vassil

12.15–12.45 Probleemivaba e-maksuamet: heast paremaks – maksu- ja tolliameti peadirektor Marek Helm

12.45–13.15 Küsimused ja vastused

13.15–14.15 Paus

14.15–15.30 Arutelu: Mis maksab toimiv e-riik? – riigikantselei nõunik Siim Sikkut, Moldova e-valitsemise keskuse juht Iurie Turcanu, Microsofti avaliku sektori tehnoloogia juht Michał Jaworski, Oracle avaliku sektori teenuste juht Peter Fuzes, Facebooki avaliku sektori teenuste juht Jakub Turowski. Modereerib tehnoloogiaajakirjanik Henrik Roonemaa.

15.30–16.00 Paus

16.00–17.00 Arutelu: kuidas luua e-maailmajagu? – Euroopa Komisjoni endine asepresident Siim Kallas, Namiibia parlamendiliige Streve Bezuidenhout, Maailmapanga ekspert Juan Navas-Sabater

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles