Viljandimaa tapja oli ohvriga lähisuhtes

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selles Kõos asuvas majas tapeti laupäeva õhtul 22-aastane mees.
Selles Kõos asuvas majas tapeti laupäeva õhtul 22-aastane mees. Foto: Marko Saarm

Lõuna Ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Merike Tikk andis teada, et praeguseks kogutud andmete põhjal olid Viljandimaal Kõo vallas toimunud tapmise osalised omavahel lähisuhtes. 

Esialgsetel andmetel toimus nende vahel tüli, mille käigus võttis neiu noa ning lõi meest rindkerepiirkonda.

Esmased tõendid viitavad sellele, et naise poolt ei olnud tegemist hädakaitseseisundiga. Asjaolu, kas mees ja naine olid tarvitanud enne juhtunut alkoholi, on veel väljaselgitamisel, ütles Tikk.

Neiu peeti sama päeva õhtul kahtlustatavana kinni 48 tunniks. 

Lõuna ringkonnaprokuratuuri taotlusel vahistati ta täna tapmises kahtlustatuna esialgu kuni kuueks kuuks, vahendas ERR.

Kui Kõo vallas noahoobi järel surnud noormees oli mitmendat põlve kohalik elanik, siis arvatavat tapjat ümbruskonnas ei tuntud, sest ta hakkas Viljandi- ja Jõgevama piiril asuvas külas liikuma alles viimastel kuudel, kirjutab ajaleht Sakala.

Sakala andmetel on neiul paariaastane laps, kes ei elanud aga koos temaga.

Oma eraelu arvatav pussitaja sotsiaalvõrgustikes ülemäära jaganud ei ole. Ühel Facebooki kontol asuval fotol poseerib ta koos relvasarnase esemega, ja foto juurde on ta kirjutanud kommentaari: «Vägivallale «EI»»

Tapetud noormees oli pärit Kõost ning õppinud esmalt Kirivere koolis ja seejärel Põltsamaa ametikoolis. Ta oli ametlikult töötu ja kohalike teada ootas kaitseväkke minekut, vahendab ajaleht Sakala.

28. mail kell 16.32 sai politsei teate, et Viljandimaal Kõo valla korteris löödi 22-aastast meest noaga ja vaatamata meedikute püüdele ei õnnestunud mehe elu päästa.

Lööjaks oli mehele tuttav 17-aastane tüdruk, kes seejärel korterist põgenes.

Tüdrukut asusid otsima Viljandimaa ja Jõgevamaa patrullid, kes leidsid ta umbes kilomeetri kauguselt maastikult ja toimetasid seejärel arestikambrisse.

Copy
Tagasi üles