Ilves annab Rootsi kuningale kõrge riikliku autasu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgetähe teenetemärgi kett.
Valgetähe teenetemärgi kett. Foto: www.president.ee

Rootsi riigivisiidile sõitev president Toomas Hendrik Ilves allkirjastas kolmapäeval otsuse anda Rootsi kuningas Carl XVI Gustafile kõrge riikliku autasuna Valgetähe teenetemärgi kett.

Kuninganna Silviat ja kroonprintsess Victoriat autasustab president otsuse kohaselt Valgetähe I klassi teenetemärgiga. Maarjamaa Risti I klassi teenetemärgi saavad prints Daniel ja prints Carl Philip, peaminister Fredrik Reinfeldt, kunagised peaministrid Ingvar Carlsson ja Göran Persson, kaitseminister Sten Tolgfors, endine välisminister Lena Hjelm-Wallén, parlamendi esimees Per Westerberg, esimene õuedaam Kirstine von Blixen-Finecke, riigimarssal Svante Lindqvist, esimene õuemarssal, suursaadik Lars-Hjalmar Wide ning Rootsi suursaadik Eestis Jan Palmstierna.

Ilves annetab visiidil ka Maarjamaa Risti II-V, Kotkaristi I-V ja Punase Risti III klassi teenetemärke. Kokku saab presidendilt riikliku autasu 62 inimest.

President viibib koos Evelin Ilvesega Rootsis riigivisiidil kuningas Carl XVI Gustafi kutsel 18.-20. jaanuarini, et tihendada kahe riigi häid suhteid. Ilves kohtub visiidil Rootsi parlamendi esimehe Per Westerbergi, peaminister Fredrik Reinfeldti ja Rootsi ettevõtjatega, samuti külastab ta Enköpingit ja Uppsalat.

Viimati käis Ilves Rootsis töövisiidil 2009. aasta septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles