PPA saab uue patrull-laeva (2)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PPA uus patrull-laev.
PPA uus patrull-laev. Foto: Siseministeerium

Täna allkirjastati siseministeeriumis hankeleping uue patrull-laeva ostmiseks.

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul saab uuest alusest suuruselt teine Politsei- ja piirivalveameti käsutuses olev laev.

Uue meresõiduki ehitab PPA-le saarlaste firma Baltic Workboats, millel on reostustõrjevõimekus ja mida hakataksegi peamiselt kasutama merereostuse seireks ja tõrjeks, ütles Siseministeeriumi pressinõunik Toomas Viks.

«Uus patrull-laev tõstab oluliselt reostustest tulenevatele hädaolukordadele reageerimise võimekust, reageerimiskiirust ja ka reageerimisulatust ennekõike Eesti mere- ja rannikualal. Politsei- ja piirvalveameti käsutusse minev laev saab olema varustatud kaasaegse tehnikaga ning on oluliselt funktsionaalsem. Laev on võimeline ühe ööpäeva jooksul reostusest puhastama 0,6 ruutkilomeetrise pindala, samuti on tal võimekus võtta peale kuni 100 hädasolijat,» lausus minister Pevkur tänasel lepingu allkirjastamisel.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja Tauno Tuisu sõnul on uus laev tähtis investeering Eesti mereala puhta ja ohutuna hoidmisesse.

Uue patrull-laeva kogupikkus on 41 meetrit ja meeskonnaliikmete arv 10. Laev maksab kokku 16 056 000 eurot ja seda rahastatakse Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi toel, millest 15 % on Eesti riigi osalus. Lepingu kohaselt valmib laev 2018. aasta suveks.

Uue patrull-laeva hankelepingu allkirjastasid siseminister Hanno Pevkur, politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja Tauno Tuisk ja Baltic Workboats AS juhatuse esimees Margus Vanaselja.

Hetkel on PPA käsutuses kindral Kurvits, Valve, Kati ja Pikker. Uus laev vahetab välja 1966. aastal ehitatud Kati.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles