Politsei tabas Tallinna koolist mitu uimastitarvitamises kahtlustatavat õpilast

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajad tunnevad puudust toetavatest tänapäevastest õppematerjalidest ning koolitustest.
Õpetajad tunnevad puudust toetavatest tänapäevastest õppematerjalidest ning koolitustest. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Politsei tabas möödunud nädalal kontrolli käigus Tallinna koolist mitu koolinoort, keda on alust kahtlustada narkootikumide tarvitamises.

Möödunud nädala esmaspäeval kontrollisid Põhja prefektuuri noorsoopolitseinikud saabunud vihje alusel üht Tallinna kooli ning tuvastasid kontrolli käigus mitu noort, keda kahtlustatakse narkootiliste ainete tarvitamises.

Kui selgub, et alaealine omab või on tarvitanud narkootikume, võib teda oodata rahatrahv suuruses kuni 300 trahviühikut või arest.

Põhja prefektuuri kesklinna politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juhi Jelena Mirošnitšenko sõnul viiakse koolis narkokoertega kontrollreid läbi sellisel juhul, kui on põhjust kahtlustada, et õpilased narkootilisi aineid tarvitavad.

«Oma tööpraktikast näen, kuidas aastast aastasse on narkootikumidega pahuksisse sattuvate noorte hulk suurenenud,» tõdes Mirošnitšenko. «Eriti murelikuks teeb see, et narkootiliste ainetega puutuvad kokku üha nooremas eas lapsed.» Hiljutise näitena meenub Mirošnitšenkole kõigest 12-aastane laps, kes tarvitas kanepit.

Sel aastal on politseis registreeritud 145 alaealiste toime pandud väärtegu, mis puudutasid narkootiliste ainete tarbimist või käitlemist, neist 66 juhtumit Põhja prefektuuris, 40 Ida prefektuuris, 23 Lõuna prefektuuris ja 15 Lääne prefektuuris.

Võrdluseks saab tuua mulluse statistika, mil kokku registreeriti 281 väärtegu, neist 136 Põhja, 56 Lõuna, 47 Lääne ja 42 Ida prefektuuris.

Mirošnitšenko sõnul korraldavad politseinikud koolides regulaarselt ennetusüritusi, kus noortele selgitatakse narkootiliste ainete kahjulikkust ja nende tarvitamise tagajärgi ning ohte. Samuti räägivad korrakaitsjad noortele sellest, kuidas ja kust saada abi, kui ollakse meelemürkide küüsi langenud.

«Lapsevanematele tuletan koolivaheaja eel meelde, et nad tunneks siirast huvi, kuidas lapsed oma vaba aega sisustavad, kellega suhtlevad ja millele oma taskuraha kulutavad,» ütles Mirošnitšenko. Ta lisas, et juhul, kui on kahtlusi, et laps võib narkootilisi aineid tarbida, tuleb julgelt nõu ja abi saamiseks pöörduda politsei poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles