Eesti kriisinõustajad koolitasid Gruusia õpetajaid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljudesse Gruusia koolidesse majutati põgenikke.
Paljudesse Gruusia koolidesse majutati põgenikke. Foto: Reuters / Scanpix

Neli Eesti kriisipsühholoogid õpetasid Gruusia pedagoogidele, kuidas paremini mõista traumaatilist inimest ja aidata tal saavutada tasakaalu.

Vahetult pärast Gruusia-Venemaa sõjalise konflikti algust suunati koostöös välisministeeriumi, Tallinna Ülikooli ja Kaitseväe meditsiinikeskusega kriisipiirkonda tööle neli kriisinõustajat: kaks kriisipsühholoogi, arst ja lastekaitse spetsialist, teatas kriisinõustamiskeskus Mahena.

Eesti nõustajad töötasid Goris, Thbilisis ja Senakis.

Kriisipsühholoogid töötasid kohaliku haridusministeeriumi komplekteeritud rühmadega, õpetades 24-tunnistes kriisipsühholoogia baaskoolitustes üle 300-le spetsialistile, kuidas paremini mõista traumaatilist inimest, mida annab teha tema tasakaalu saavutamise kiirendamise, agressiivsuspursete ärahoidmise ja olnud elukvaliteedi taastamisega. Lisaks õpetajatele osalesid koolitustel psühholoogid, sotsiaaltöötajad ja arstid.

Eesti kriisinõustajate tööd koordineeris ÜRO lastefond UNICEF Georgia, kelle koosseisus asus juba 26. augustil tööle ka Eesti lastekaitse spetsialist Karmen Lai.

Pärast mõnepäevast puhkust Eestis jätkab ta selle aasta lõpuni tööd Gruusias, et aidata luua sealses haridussüsteemis rakendatava psühho-sotsiaalse abi ja sellekohase teabe jagamise süsteem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles