Mart Helme tänases «Radaris»: meie teeme järgmise valitsuse (1)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme oma mõisavaldustes.
Mart Helme oma mõisavaldustes. Foto: «Radar» / Kanal 2

Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees Mart Helme räägib Kanal 2 tänaõhtuses «Radaris» presidendivalimistest ja avaldab, et partei eesmärk on võita järgmised, 2019. aastal toimuvad riigikogu valimised.

Oma seisukohtadega reljeefselt esile kerkinud EKRE on tõstnud oma populaarsuse kaugele mööda Isamaa ja Res Publica Liidust. Nad on kerkinud ettepoole ka sotsidest ning jälitavad Reformierakonda ja Keskerakonda.

EKRE liider Mart Helme soovib kaarte segi paisata ka presidendivalimistel. Partei kaugemaks eesmärgiks seab ta aga võidu kolme aasta pärast riigikogu valimistel. «Me teeme sellise tulemuse, et järgmise valitsuse paneme meie kokku,» ütleb ta.

Telesaate hinnangul on siiski veidi üllatav, et selliselt positsioonilt kõneleb teravalt mees, kes veel poolteise aasta eest oli Eesti suures poliitikas mitte keegi. Enne eelmisi riigikogu valimisi oli tema partei toetus allpool valimiskünnist. Neid ei võtnud tõsiselt konkurendid, nende võimalust pääseda parlamenti ei usutud ja neist räägiti üldse üsna vähe. Tänaseks on nad aastakese olnud riigikogus ja nende toetus on kasvanud 14 protsendini.

«Radar» kohtub Helmega Suure-Lähtrus, tema mõisamajapidamises Läänemaal. Riigikogus on vaba nädal ja Mart koos abikaasa Helle-Monikaga istutab kasvuhoonesse tomateid. «Mina ei tea, kui palju siin tuleb. Sadades kilodes,» ütleb ta.

Tõsisema põllumajandamisega tegeles Helme 80ndate lõpus pärast seda, kui tüdines ajakirja Pioneer kirjandustoimetaja ametist. Teiseks ei toonud tema pikaaegne laulumehe elu Gorbatšovi kuiva seaduse tõttu enam nii palju sisse, pidusid oli vähem. Nii elataski ta end Pärnumaal Matsi rannas pulle ja peeti kasvatades.

Helme valdusi Suure-Lähtrus saab näha ja tema mõtteid presidendivalimistest kuulda tänaõhtuses «Radaris», mis läheb Kanal 2 eetrisse kell 21.30.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles